Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ‘επιστρέψει’ εκατοντάδες Αλβανούς κρατούμενους λόγω …κόστους




«Εκατοντάδες Αλβανοί κρατούμενοι στην Αγγλία/ The Sun: Μας κοστίζουν 2,5 εκατομμύρια λίρες, να πάνε στην Αλβανία»

Φεβρουάριος 8, 2018. 18:31

Εκατοντάδες Αλβανοί κρατούμενοι που βρίσκονται σε υπερπλήρεις φυλακές της Αγγλίας, θα πρέπει να επιστραφούν στην πατρίδα τους, μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να εκτίσουν εκεί την ποινή τους .


Η εφημερίδα «The Sun» ανέφερε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε το 2013 θα έσωνε τους Βρετανούς φορολογούμενους με τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια λίρες  με τη μεταφορά αρχικά περισσότερους από 100 Αλβανούς φυλακισμένους, αλλά, μέχρι τώρα, σημειώνει το δημοσίευμα επεστράφησαν μόνο 23 από αυτούς.


 Πολλοί αντιτάχθηκαν στη μεταφορά σε αλβανικές φυλακές επικαλούμενοι ανθρώπινα δικαιώματα. Υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραμείνουν στην Αγγλία γιατί εξαπατήθηκαν στο όνομα του ασύλου, καθώς δεν τους δέχθηκαν ως πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο.


«Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 716 Αλβανοί κρατούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταδικασθεί  για φόνο, βιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών και πολλοί έχουν βαριές ποινές», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα επικαλούμενο τη βρετανική εφημερίδα.


Βρετανός αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα:


«Η βρετανική κυβέρνηση ζητά οι Αλβανοί κρατούμενοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι να εκτελέσουν τις ποινές τους στη χώρα τους. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με άλλες κυβερνήσεις για να μοιραστούμε τις βέλτιστες πρακτικές,  να βελτιώσουμε τα πρότυπα και να σώσουμε τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


( Στοιχεία από opinion.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr