Τίρανα: Διαμαρτυρία Αλβανών εθνικιστών για τη «θάλασσα»




Φεβρουάριος 3, 2018. 16:37


Διαδήλωση που διοργάνωσαν σήμερα οι πολίτες και η κοινωνία των πολιτών πραγματοποιήθηκε μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού στη λεωφόρο «Μαρτύρων του Έθνους»/’ Dëshmorët e Kombit’, στα Τίρανα.



Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους σε αυτό που ονομάζεται ως «δώρο τα 12 μίλια των χωρικών υδάτων της Αλβανίας προς την εύνοια της Ελλάδας», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


Σημαίες του UCK της 'Ενωμένης Αλβανίας' , της Μεγάλης Αλβανίας πλαισίωναν τη διαμαρτυρία
Η διοργάνωση των διαμαρτυριών- συνεχίζει το δημοσίευμα- άρχισε μετά από τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είπε στην ελληνική τηλεόραση ότι η Αλβανία συμφώνησε βασικά να εφαρμόσει το θαλάσσιο καθεστώς των 12 μιλίων.


Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, πριν από δύο ημέρες, σε τηλεοπτική εκπομπή εξήγησε ότι το θέμα των 12 μιλίων ήταν μια λανθασμένη αντίληψη που προήλθε από την άγνοια των ψευδοπατριωτών στην Αλβανία.


Ο διαμαρτυρόμενος, Αουλόν Καλάια, κάλεσε τον πρωθυπουργό  Έντι Ράμα να δώσει διευκρινίσεις, απαίτησε, επίσης, από τους ειδικούς «να έρθουν και να μας δώσουν νομικές απαντήσεις. Πρέπει να υποβάλλουμε μια αναφορά, εάν η Αλβανία υπογράψει αυτό το θέμα», είπε ο Καλάια.


Στη διαμαρτυρία έδωσαν το παρόν τους και οι Αλβανοτσάμηδες με πλακάτ

Άλλοι διαμαρτυρόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία ζήτησαν διαφάνεια.
Η διαδήλωση ήταν ειρηνική με μικρή παρουσία της αστυνομίας.


Σημειώνεται ότι η διαδήλωση είχε προαναγγελθεί στο Facebook, όπως είχαμε σημειώσει στις αρχές της εβδομάδας.


(Στοιχεία από shqiptarja.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr