Αβραμόπουλος: Η Αλβανία είναι πολύ κοντά στην ΕΕ




Φεβρουάριος 12, 2018. 19:39

Πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Σήμερα συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Φατμίρ Τζαφάι και στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ όπου ανακοίνωσε την υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών μεταξύ Αλβανίας και ΕΕ.


Πρόκειται για συμφωνία σχετικά με τη διαχείριση και τον έλεγχο των συνόρων από τον FRONTEX, ως μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.


Ο Τζαφάι δήλωσε  ότι ενημέρωσε τον Επίτροπο Αβραμόπουλο για το έργο της κυβέρνησης και της κρατικής αστυνομίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος, λέγοντας ότι  έχει επιβεβαιώσει τη δέσμευση ότι η Αλβανία δεν βρίσκεται πλέον στον χάρτη των χωρών παραγωγής ναρκωτικών.


Από τη δική του πλευρά ο Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Αλβανία σημείωσε μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και πλησιάζει την ΕΕ.


(Στοιχεία από balkanweb.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr