Τουρκία: Ισλαμική τηλεόραση ζητά τη δολοφονία των δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ




«Το πρώτο ριζοσπαστικό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ζητά τη δολοφονία των συντακτών της εφημερίδας Τζουμχουριέτ»

Φεβρουάριος 13, 2018. 22:56

Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής της τηλεόρασης Akit,   ο γνωστός Ισλαμιστής Γιουσούφ Οζάν, ζήτησε τη δολοφονία των συντακτών της κοσμικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος τους είναι αρκετά αποδεκτός από τον ισλαμικό κανόνα.



Ο Οζάν στη διάρκεια της εκπομπής του έδειξε την πρώτη σελίδα της κυριακάτικης Τζουμχουριέτ που είχε πρωτοσέλιδο εάν άρθρο με τίτλο «11 μάρτυρες στο Αφρίν» που αναφέρει ότι ένδεκα Τούρκοι στρατιώτες  σκοτώθηκαν το Σάββατο.


 Εκείνη την ημέρα καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στην περιοχή Αφρίν της Συρίας που άρχισε στις 20 Ιανουαρίου.


«Έβγαλε πρωτοσέλιδο για τους 11 Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν ως μάρτυρες. Εάν σε αυτήν τη χώρα υπήρχε «καθεστώς του ενός ανδρός» θα έκλεινε την εφημερίδα σας. Εάν η Τουρκία ζούσε κάτω από το νόμο της Σαρία, θα σας κρεμούσαμε. Όλοι είστε προδότες, παραβάτες της τάξης, που κρύβονται πίσω από την εμφάνιση της δημοκρατίας. Πρέπει να κοπεί το κεφάλι σας. Η δημοκρατία είναι μυθοπλασία. Στην διάρκεια αυτού του πολέμου έπρεπε να σκοτώνουν ανθρώπους σαν εσάς. Δεν υπάρχει καμία συγχώρεση για εσάς…», είπε ο Οζάν, σύμφωνα με το Tass.


Η Τζουμχουριέτ είναι μία από τις λίγες εφημερίδες της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, αφού αρκετές από αυτές έκλεισαν, ενώ άλλες υπέκυψαν στις πιέσεις της κυβέρνησης και άλλαξαν την συντακτική πολιτική.


(Στοιχεία από Tass.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr