Συμφωνία Μαυροβουνίου- Κοσσυφοπεδίου για τα σύνορα τους
Φεβρουάριος 16, 2018. 21:02

Η συμφωνία μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου σχετικά με το θέμα των συνόρων χαρακτηρίσθηκε από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ως  «καλά νέα».Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο για την επέτειο των 10 ετών της ανεξαρτησίας και μάλιστα τιμήθηκε με το «Μετάλλιο της Ανεξαρτησίας».


Χαρακτήρισε θετική τη συμφωνία με το Μαυροβούνιο και  ενθάρρυνε τους Κοσοβάρους να   την ψηφίσουν στο Κοινοβούλιο  όσο το δυνατό συντομότερα.


Πρόσθεσε ότι  αποδείχθηκε η σοβαρότητα και η δέσμευση του Κοσσυφοπεδίου να κινείται ελεύθερα στη διεθνή σκηνή, ως χώρα που ξέρει να σέβεται τις συμφωνίες.


Η συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι και του Μαυροβούνιου ομολόγου του Φιλίπ Βουγιάνοβιτς  και χαιρετίστηκε από τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι.


Απεναντίας το  «Κίνημα της Αυτοδιάθεσης» όπως γράφει η κοσοβάρικη GazetaExpress ανακοίνωσε ότι η συμφωνία αυτή είναι προδοτική  γιατί παραχωρεί έδαφος του Κοσσυφοπεδίου στο Μαυροβούνιο.


(Στοιχεία από balkanweb.com, gazetaexpress.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr