Μητροπολίτης Σκοπίων: Στον σκουπιδότοπο της ιστορίας θα πάει η κυβέρνηση εάν αλλάξει το όνομα





Φεβρουάριος 13, 2018. 19:06

«Είμαστε ειρηνικός και φτωχός λαός, αλλά δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε τη χώρα μας».
Ο Μητροπολίτης της επαρχίας Ποβαρντάρσκας (Κοιλάδας Βαρδαρίου) Αγαθάγγελος πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ανέντιμες προθέσεις στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όπως ακριβώς έκανε με τη Βουλγαρία και την προειδοποίησε ότι θα καταλήξει στον σκουπιδότοπο της ιστορίας, εάν αλλάξει το όνομα της χώρας.



 «Καλούμε τον κόσμο να καταλάβει ότι χάνει το ιερότερο, το όνομά του και την εκκλησία του. Όταν χαθεί η ορθόδοξη εκκλησία μας ( το όνομά της ως ‘μακεδονικής’),   δεν θα ξέρουμε πως θα αποκαλούμαστε, τι θα απογίνουν οι άνθρωποί μας.
Τώρα έχουμε τους συντρόφους μας, τους ‘Μακεδόνες’ αδελφούς μας. Θα είμαστε σκληροί στη διαφύλαξη της ‘Μακεδονίας’», είπε ο Αγαθάγγελος.

 Καλούμε ολόκληρο το λαό της χώρας μας να διατηρήσει τη δύναμη του  και να υπερασπισθεί το όνομά του, τη γλώσσα του, την εκκλησία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του.


«Μπορείτε να φαντασθείτε ότι οι Βούλγαροι τώρα μας ζητούν να αλλάξουμε την ιστορία μας; Σοβαρά πράγματα είναι; Είμαστε ‘Μακεδόνες’, αυτοί είναι Βούλγαροι. Έχουμε την ιστορία μας και τα παιδιά μας πρέπει να τη μάθουν», είπε ο επίσκοπος Αγαθάγγελος.


«Αναρωτιέμαι αν ξέρουν τι θα γίνει με τα παιδιά τους (των πολιτικών); Θα βγουν έξω στο δρόμο και θα πούνε στα άλλα παιδιά να μεταφέρουν στον πατέρα τους ότι πουλιέται το κράτος; 
Ζητώ, λοιπόν,  από τους ανθρώπους να κρατήσουν γενναία αντίσταση», είπε ο Αγαθάγγελος.

Η ‘Alpha TV’ ζήτησε ένα σχόλιο από Αρχιεπισκοπή σχετικά με τις δηλώσεις  του επισκόπου Αγαθάγγελου, αλλά από εκεί απάντησαν ότι ήταν προσωπικές απόψεις και δεν είναι επίσημες θέσεις της Αρχιεπισκοπής των Σκοπίων.


(Στοιχεία από alfa.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr