Σκόπια- Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για αλλαγή στο όνομα του κράτους




Φεβρουάριος 2, 2018. 18:15

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρονται, σήμερα,  σε δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία «Societas Civilis» Skopje.

Σύμφωνα με αυτό:

  Για λύση στο ζήτημα του ονόματος της χώρας με στόχο την ταχύτερη προσχώρηση της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ υποστηρίχθηκε από το 61% των πολιτών ( από αυτούς το 43% εντελώς και το 18% μερικώς). 
 
Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά και διεξήχθη μεταξύ της 19ης Ιανουαρίου και 25ης Ιανουαρίου.

Την αλλαγή του ονόματος  υποστήριξε το 50 τοις εκατό των ερωτηθέντων Σλάβων (το 30% από αυτούς να αλλάξει τελείως και το 20% να αλλάξει μερικώς),

ενώ οι Αλβανοί των Σκοπίων υποστήριξαν την αλλαγή του ονόματος με ποσοστό 95%  (85% να αλλάξει εντελώς και 11% μερικώς).


Tο δημοσίευμα του 24vesti
Στο ερώτημα εάν η αλλαγή του ονόματος θα επηρεάσει τον χαρακτήρα της χώρας και του λαού της, το 34% απάντησε ότι θα αλλάξει εντελώς και το 19% ότι θα αλλάξει μερικώς, το 33% δεν θα αλλάξει καθόλου και το 4% ίσως κάπως αλλάξει.

Το 60% των Σλάβων που ρωτήθηκαν για την αλλαγή του ονόματος, πιστεύει ότι αυτό  θα αλλάξει και την ταυτότητα (40% θα αλλάξει εντελώς και 20% μερικώς), ενώ το 35% δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει.


Οι Αλβανοί των Σκοπίων, δηλώνουν κατά 30% ότι θα αλλάξει η ταυτότητα (13% θα αλλάξει τελείως και 17% εν μέρει), 

ενώ το 48% λέει ότι η ταυτότητα δεν θα αλλάξει καθόλου και ένα επιπλέον 10% θα αλλάξει μερικώς.

[Έρευνα: Η υποστήριξη για αλλαγή του ονόματος με σκοπό την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ εκφράσθηκε από το 50% των «Μακεδόνων»], γράφει το emagazin των Σκοπίων.

(Στοιχεία από 24vesti.mk , emagazin.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr