Ο Στόλτενμπεργκ απεύθυνε έκκληση για «ευελιξία» στις διαπραγματεύσεις για το όνομα




«Κάλεσε τα Σκόπια και την Αθήνα να είναι πιο ‘ευέλικτοι’. Υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι κάλεσε την FYROM στη συμμαχία, μόλις επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος», είπε ο Στόλτενμπεργκ»

Φεβρουάριος 15, 2018. 19:19

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαμάχη για το όνομα με την Ελλάδα μπορεί σύντομα να λυθεί, αλλά είπε ότι δεν ήθελε να προβεί σε συμπεράσματα.



Κάλεσε τα Σκόπια και την Αθήνα να είναι πιο ‘ευέλικτα’. 

Υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ κάλεσε την FYROM να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το 2008, μόλις επιλυθεί το όνομα,  αλλά από τότε μέχρι σήμερα ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι δεν υπήρξε λύση, ελπίζει, όμως ότι οι παρούσες πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε μια τέτοια ευκαιρία, είπε κατά την συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι  πρόσφατα συζήτησε το ζήτημα με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, τον Ζάεφ και τον Τσίπρα.


«Θα είμαι προσεκτικός και δεν θα εικάσω για τη δυνατότητα μιας συμφωνίας. Έχουμε τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, ο οποίος παρουσιάζει  τώρα κάποιες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας. Ελπίζω πραγματικά ότι είναι δυνατή μια λύση, η οποία θα λύσει  το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας,  και θα επιτρέψει τα Σκόπια να γίνουν μέλος της Συμμαχίας. Για αυτό, τους παροτρύνω να είναι ευέλικτοι», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr