Ερντογάν: Η λέξη «Τουρκικός» να αφαιρεθεί από τον δικηγορικό σύλλογο και τον ιατρικό σύλλογο



Ο πρόεδρος του 'τουρκικού δικηγορικού συλλόγου' (α) διατύπωσε τις ενστάσεις του για την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία

Φεβρουάριος 9, 2018. 12:44

Ο επικεφαλής του Τουρκικού Δικηγορικού Συλλόγου, Μετίν Φεϊζίογλου επέκρινε την έκκληση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αφαιρεθεί η λέξη «Τουρκικός» από το όνομα της οργάνωσης.



Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις 6 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η λέξη «Τουρκικός» πρέπει να διαγραφεί από τον τίτλο του «Τουρκικού Δικηγορικού Συλλόγου» και του «Τουρκικού  Ιατρικού Συλλόγου».


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στην Άγκυρα στις 6 Φεβρουαρίου, ο Φεϊζίολγου ανέφερε ότι εξεπλάγη από τις δηλώσεις του Ερντογάν, τονίζοντας ότι η οργάνωση ανέκαθεν νοιαζόταν για το εθνικό συμφέρον, αλλά τόνισε ότι ο Σύλλογος εξέφρασε αμφιβολίες  με την στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία. 


«Προφανώς ο πρόεδρος δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Υποστηρίζουμε πάντοτε τον τουρκικό λαό  και αξίζει αυτή η στάση. Ο Τουρκικός Δικηγορικός Σύλλογος (ΤΔΣ) είναι ο πιο δημοκρατικός οργανισμός στη χώρα και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του τουρκικού λαού και τίποτε δεν μπορεί να το αλλάξει», ανέφερε.

«Ερντογάν: Η λέξη «τουρκικός» πρέπει να διαγραφεί από τον όνομα του τουρκικού δικηγορικού συλλόγου και του τουρκικού ιατρικού συλλόγου»

Πριν από λίγο καιρό ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος, δημοσίευσε μια έκκληση με τον τίτλος « Ο πόλεμος είναι θέμα δημόσιας υγείας». 


Επιπλέον, οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν  έντεκα μέλη της κεντρικής επιτροπής του Συλλόγου αυτού που καταδίκαζαν τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στο Αφρίν της Συρίας κατά των δυνάμεων της Ομάδας Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων της Συρίας (YPG).


Μια εβδομάδα μετά οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.


«Κανένας από αυτούς τους συλλόγους δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα μας στην υπεράσπιση του έθνους. Αντίθετα, αυτοί ταυτίζονται με τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Ερντογάν στις 6 Φεβρουαρίου, θεωρώντας ότι όποιος είναι αντίθετος με τις αποφάσεις του αναμφίβολα τίθεται στο πλευρό των τρομοκρατών...



(Στοιχεία από aydinlik.com.tr, tass.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr