Η Ουγγαρία ενισχύει τα νότια σύνορα των Σκοπίων - για παράνομους μετανάστες




Φεβρουάριος 22, 2018. 20:42

Κατά την επίσκεψη του στα Σκόπια, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουγγαρίας, Σάντορ Πίντερ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί των Σκοπίων στα νότια σύνορα της χώρας προστατεύουν τα σύνορα της …Ευρωπαϊκής Ένωσης. (για αυτό η Ελλάδα δεν είναι μέλος της ΕΕ;)


Ο ίδιος και ο οικοδεσπότης του, υπουργός Σπάσοφσκι μίλησαν για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο αστυνομικών αρχών, κυρίως στην ενίσχυση των νότιων συνόρων με την Ελλάδα για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης τρομοκρατικών στοιχείων.


Ο υπουργός Σπάσοφσκι ήταν επιφυλακτικός στη βοήθεια της Ουγγαρίας προς τα Σκόπια στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και η συνεργασία, όπως επεσήμανε,  εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και εντατικοποιείται.


Η Ουγγαρία ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι έτοιμη  να βοηθήσει τα Σκόπια, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr