Διαμαρτυρία Σκοπιανών στη Σλοβενία για το όνομα, τη γλώσσα, την ταυτότητα




Φεβρουάριος 11, 2018. 19:43

Η Πρωτοβουλία Φιλελεύθερη Κοινωνίας Σλοβενίας- Σκοπίων, πραγματοποίησε σήμερα μαζική ειρηνική διαδήλωση για την υποστήριξη των άδικα κρατουμένων των γεγονότων της 27ης Απριλίου πέρυσι και για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας.


Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας και συμμετείχαν σε αυτήν αρκετές εκατοντάδες Σλάβοι των Σκοπίων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σλοβενίας.


Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την απελευθέρωση των «πατριωτών» (που ξυλοκόπησαν μέσα στο κοινοβούλιο τον νυν πρωθυπουργό καθώς και επικεφαλής αλβανικών κομμάτων). Κυριάρχησαν τα συνθήματα: 


«Το μόνο έγκλημά τους είναι η αγάπη για τη ‘Μακεδονία’», «Ελευθερία στον Βλάντο και τους άλλους πατριώτες», «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους στη ‘Μακεδονία’, έγραφαν τα πανό που έφεραν οι διαδηλωτές.



«Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας ζήτησαν την άμεση διακοπή των συνομιλιών για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, την απόσυρση του αντισυνταγματικού νόμου για τη διγλωσσία στη χώρα και να γίνει απογραφή υπό την εποπτεία των διεθνών οργανισμών», σημειώνει το δημοσίευμα.


Ένας από τους διοργανωτές της πρωτοβουλίοας, ο Αντρέι Ντοτσίνσκι, δήλωσε «αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα είδος γενοκτονίας εναντίον του λαού της ‘Μακεδονίας’, επειδή θέλουν η ‘Μακεδονία’ να αλλάξει το όνομά της, το όνομα του έθνους, της γλώσσας, της ιστορίας και να εξαλειφθεί όλα όσα είναι ‘μακεδονικά’ στη χώρα μας».

(Στοιχεία από netpress.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr