Συνάντηση πρωθυπουργού Κοσόβου με επικεφαλής της CIA




Φεβρουάριος 9, 2018. 20:18

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι,έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι στην Ουάσιγκτον συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Συναντήθηκε επίσης με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β. Μίτσελ

Ο Χαραντινάι έγραψε στο Facebook ότι σήμερα «είχε την τιμή» με τον επικεφαλής της CIA για να συζητήσει «τις προκλήσεις ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου και πέραν αυτού».

«Το Κοσσυφοπέδιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στρατηγικοί εταίροι σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας. Το Κοσσυφοπέδιο είναι ευλογημένο όχι μόνο για την αντιμετώπιση περιφερειακών αλλά και παγκόσμιων προκλήσεων», γράφει ο Χαραντινάι.
Στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μίτσελ αναφέρει ότι συζήτησε «την αναγκαιότητα αύξησης του ρόλου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Βαλκάνια».


Επιπλέον, «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αμερικανική υποστήριξη για το Κοσσυφοπέδιο προς την ευρωατλαντική πορεία του».


«Η συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια εγγύηση που μας δίνει ασφάλεια και ελπίδα. Συνεχίζουμε μαζί», πρόσθεσε ο Χαραντινάι.


Σύμφωνα με τη σελίδα του, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου δεν παρέλειψε να δει την Μαντλέιν Ολμπράιτ (φωτό επάνω), η οποία ήταν υπουργός Εξωτερικών (επικεφαλής Στέιτ Ντιπάρτμεντ) στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, την οποία ευχαρίστησε για τη συνδρομή της στην ελευθερία  του Κοσσυφοπεδίου.
--
(Στοιχεία από Facebook)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr