Οι Σύριοι χτύπησαν ισραηλινό drone- ένταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου για ΑΟΖ




Φεβρουάριος 9, 2018. 08:00

Αντιαεροπορικοί πύραυλοι πυροδοτήθηκαν από τη Συρία κατά ενός ισραηλινού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος το βράδυ της Πέμπτης, αποτυχαίνοντας να το καταρρίψουν αλλά χτύπησαν ένα σπίτι στην πόλη Μαϊντάλ Σαμς στα όρη Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.



Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα δεν υπέστη ζημιά στην επίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Αλ Μαγιαντίν’ το drone πετούσε κοντά στο συριακό χωριό Χαντέρ όταν συριακά αντιαεροπορικά άρχισαν να το πυροβολούν.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Facebook ανέφερε ότι το χτύπησαν στο φτερό, αν και δεν έδειξαν το σχετικό.


Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε ερευνητικό κέντρο της Συρίας


Η επίθεση εναντίον του ισραηλινού αεροσκάφους έγινε μία ημέρα μετά που ο συριακός στρατός κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Δαμασκό.


«Σήμερα το πρωί, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πολλούς πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου σε μία από τις στρατιωτικές μας θέσεις στην περιοχή της Δαμασκού», ανέφερε ανακοίνωση του στρατού σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης προσθέτοντας: «Το σύστημα αεράμυνας εμπόδισε και κατέστρεψε τους περισσότερους από αυτούς».


Επίσης, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- βρετανικών συμφερόντων- ανακοίνωσε  ότι κάποιοι ισραηλινοί πύραυλοι είχαν πλήξει στρατιωτικούς στόχους κοντά στην πόλη Γιαμράγια, στα περίχωρα της Δαμασκού. 

Η Γιαμράγια βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Συρίας, φιλοξενεί αρκετές στρατιωτικές μονάδες και ένα παράρτημα του Συριακού Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών, το οποίο, σύμφωνα με τους ισραηλινούς, είναι ύποπτο για παρασκευή χημικών όπλων.


Ένταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου για απόθεμα φυσικού αερίου


Ένα διαφορετικό περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη όταν ισραηλινό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ εναντίον ενός σημαντήρα που είχε τοποθετηθεί κοντά στα όρια των ισραηλινών χωρικών υδάτων στο ύψος της πόλης Ρος Χανίκρα ανοικτά των ακτών του Λιβάνου, ανέφερε ο στρατός.


Το ισραηλινό ναυτικό διενήργησε ‘ελεγχόμενη καταστροφή’ για να βυθίσει τις συσκευές που είχε τοποθετήσει ο Λίβανος.


Τις τελευταίες εβδομάδες, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι αξιωματούχοι έχουν εμπλακεί σε έναν πόλεμο λέξεων για μια θαλάσσια περιοχή, γνωστή ως μπλοκ 9, που πιστεύεται ότι βρίσκεται πάνω από ένα απόθεμα φυσικού αερίου, για το οποίο αμφότερες οι χώρες ισχυρίζονται ως δικό τους.


(Στοιχεία από timesofisrael.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr