Νέα Υόρκη: Συνάντηση Μάθιου Νίμιτς με απεσταλμένο του αλβανικού κόμματος- DUI


«Ο Γκρούμπι στη Νέα Υόρκη: γευμάτισε με τον Νίμιτς και μίλησαν για το όνομα»

Φεβρουάριος 11, 2018. 19:03

Σκόπια.
 
Η διαφωνία του ονόματος και η διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, ήταν τα κύρια θέματα σε γεύμα εργασίας στην πόλη της Νέας Υόρκης από τον βουλευτή του αλβανικού κόμματος DUI, Αρτάν Γκρούμπι και τον Αμερικανό διπλωμάτη Μάθιου Νίμιτς.



Ο Γκρούμπι μετέφερε στον Νίμιτς όλες τις εντυπώσεις του για τις  συναντήσεις που είχαν έντονο κλίμα στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων των παρατηρήσεων των άλλων ομιλητών κατά την περίοδο μεταξύ των δύο αμοιβαίων συναντήσεων (σημ. αναφέρεται στην πρώτη συνάντηση με τους διαπραγματευτές Αδ. Βασιλάκη και Β. Ναουμόφσκι, όπου από τον τελευταίο υπήρξε άρνηση).


«Οι απόψεις των δύο πρωθυπουργών προκαλούν αισιοδοξία ότι η λύση είναι πιο κοντά από ποτέ. Σύμφωνα με τον Γκρούμπι και το αλβανικό κόμμα ‘Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση- DUI’ η τελική λύση που θα επιτευχθεί πρέπει να είναι αξιοπρεπής και αμοιβαία αποδεκτή.


»Ο συμβιβασμός πρέπει να επιτρέπει ασφαλή και άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα στη χώρα μας  και την ευρύτερη περιοχή, αλλά με συστηματική μεταρρύθμιση που αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την  κοινωνική ευημερία.


Το DUI υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες που καταβάλλουν ο Νίμιτς και οι διαπραγματευτές στη διαμάχη με τον νότιο γείτονα μας», αναφέρει η ανακοίνωση του DUI.


Από την άλλη πλευρά,  χθες,  η αντιπολίτευση στα Σκόπια,  επιτέθηκε κατά του Αρτάν Γκρούμπι, για τις πρωτοβουλίες του αυτές αλλά και τις ιδέες του για την ταυτότητα και τη γλώσσα των πολιτών του κράτους των Σκοπίων.


(Στοιχεία από mkd.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr