Sputnik: Ο τουρκικός στρατός χτίζει παρατηρητήριο για τα Ίμια



«Ο τουρκικός στρατός χτίζει παρατηρητήριο για τα Ίμια»

Φεβρουάριος 15, 2018. 15:33

Σε σχέση με τη διαφωνία Ελλάδας και Τουρκίας για το διεθνές καθεστώς της αμφιλεγόμενης υπόθεσης των Ιμίων, η τουρκική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων  άρχισε να χτίζει ένα παρατηρητήριο και μια αποβάθρα στο νησί Τσαβούς που βρίσκεται ένα μίλι από τα Ίμια.



Μετά την ένταση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ σκαφών της Τουρκίας και της Ελλάδας, σήμερα (χθες) παρατηρήθηκε μια στρατιωτική κινητικότητα που προκάλεσε την προσοχή δίνοντας συνέχεια για νέες εξελίξεις.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του DHA, στο νησί Τσαβούς, ένα μίλι από τα Ίμια οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις,  χτίζουν αποβάθρα και πύργο επιτήρησης.


Αυτό γίνεται μετά τις προετοιμασίες που ξεκίνησαν στην παραλία Γκουμουσλούκ της Αλικαρνασσού,  όπου το παρατηρητήριο θα χτισθεί δίπλα στον 350 ετών  οθωμανικό πύργο και θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τους φυγάδες, τους μετανάστες καθώς και τις κινήσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων.


Θα υπάρχει, επίσης, δυνατότητα παρακολούθησης  της περιοχή των Διδύμων και του Αϊδινίου και της Αλικαρνασσού.


Ο τουρκικός στρατός θα μπορεί να μεταβαίνει στο νησί Τσαβούς από την γλύστρα  που δημιουργήθηκε στην ακτή της Γκουμουσλούκ. 

Μάλιστα μεταφέρθηκαν στο νησί Τσαβούς δεξαμενές νερού και  γεννήτρια που θα χρησιμοποιηθούν για τις κατασκευές.



Η Ελλάδα στις 21 Ιανουαρίου, στην βραχονησίδα Καλόλιμνος,  έχει αρχίσει την κατασκευή ενός πύργου παρακολούθησης.
 


(Στοιχεία από tr.sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr