Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 16 Παλαιστινίους σε μία ημέρα στη Γάζα


Μάρτιος 31, 2018. 20:47

Βηθλεέμ.

Από το βράδυ της Παρασκευής 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από τα ισραηλινά πυρά. 

Δεκαπέντε από αυτούς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων στα σύνορα με το Ισραήλ και ένας, αγρότης, σκοτώθηκε πριν από την αυγή του Σαββάτου.Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας επιβεβαίωσε το θάνατο των 16 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 1.416 αμάχων, που τραυματίσθηκαν σωματικά αλλά και από εισπνοή δακρυγόνων, σημειώνει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων ‘Maan’.


Οι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές και ηγέτες της Λωρίδας της Γάζας, οργάνωσαν την "Πορεία της Επιστροφής" μια μαζική μη βίαια, εβδομάδων διαμαρτυρίας για την επιστροφή των Παλαιστινίων στις αρχικές τους πατρίδες στην ιστορική Παλαιστίνη, που σήμερα κατέχει το Ισραήλ.


Οι παλαιστίνιοι από την πρώτη ημέρα της διαμαρτυρίας τους, που θα κρατήσει μέχρι την 70η επέτειο της Νάμπκα ή της καταστροφής, τον Μάιο, τοποθέτησαν σκηνές στα σύνορα της Γάζας, όπου οι διαδηλωτές σκοπεύουν να παραμείνουν μέχρι την επέτειο  της Νάμπκα, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από maannews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr