Το τουρκικό αεροπλανοφόρο θα είναι έτοιμο την άνοιξη του ‘19




Μάρτιος 28, 2019. 08:38

 Για το πρώτο εγχώριας κατασκευής αεροπλανοφόρο  ‘TCG Anadolu’, το οποίο είναι αποβατικό πολλαπλής χρήσης, οι εργασίες γίνονται με πυρετώδη ρυθμούς στο ναυπηγείο Σεντέφ στην Τούζλα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



 Η τελετή έναρξη της κατασκευής του,  έγινε πριν από δύο χρόνια  από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ναυτιλίας Μετίν Καλκαβάν τόνισε τη σημασία του έργου για την Τουρκία.


Ο Καλκαβάν χαρακτήρισε το νέο πολεμικό πλοίο ως «μίνι αεροπλανοφόρο» που θα είναι το πιο λειτουργικό από τα γνωστά πολεμικά πλοία.


Τόνισε ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις έχουν πρωτοπορία σε αυτόν τον τομέα και επεσήμανε ότι η Τουρκία είναι το δέκατο κράτος στον κόσμο που έχει ένα τέτοιο πλοίο.


Ο ίδιος είπε ότι περίπου το 90 τοις εκατό του χτισίματός τους έχει περατωθεί και μετά τη φάση της κατασκευής θα τοποθετηθούν τα εξαρτήματά του.


 Ο διάδρομός του έχει αρχίσει να κατασκευάζεται και πιστεύεται ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει περατωθεί, προβλέπεται, επίσης, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2019 να γίνει η καθέλκυσή του. Το συνολικό κόστος του, σύμφωνα με τον ίδιο, υπερέβη το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.


 Ο Καλκαβάν ανέφερε ότι περίπου το 68% του σκάφους γίνεται  στην Τουρκία, λέγοντας ότι ορισμένοι εξοπλισμοί που δεν παράγονται στη χώρα και εισάγονται από το εξωτερικό γίνεται για να προχωρήσει η κατασκευή του γρήγορα.


 Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το σχέδιο του εγχώριου μεγάλου πολεμικού σκάφους, ξεκίνησε από το όραμα του προέδρου Ερντογάν, γνωρίζοντας ότι οι Τούρκοι μπορούν να το κατασκευάσουν. Μετά το δοκιμαστικό ταξίδι του θα παραδοθεί στις ναυτικές δυνάμεις της χώρας.
Το πλοίο  που θεωρείται η ναυαρχίδα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων,  έχει μήκος 232 μέτρα και πλάτος 32.

https://vcdn.ensonhaber.com//flv/flvideo/v/2018/03/1521934598.mp4

Έχει ύψος 58 μέτρα και έχει τη δυνατότητα  υποδοχής 410 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για βαρέα οχήματα, εμπορευματοκιβώτια  και άρματα μάχης.
Θα έχει ράμπα πτήσης 5.400 τ.μ. και θα μεταφέρει  4 επιθετικά ελικόπτερα, 8 ελικόπτερα μεσαίου φορτίου μεταφοράς, 2 ελικόπτερα γενικής χρήσης ‘SeaHawk’ και 2 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.


(Στοιχεία από ensonhaber.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr