«Η Τουρκία θα μπορούσε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα στα επόμενα 20 χρόνια»


«Ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Μαγκντασάροφ, έδωσε την ημερομηνία απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τουρκία»

Μάρτιος 28, 2018. 20:03


Η πορεία που έχει καταγράψει η Τουρκία στα τεχνολογικά όπλα, παρακολουθείται προσεκτικά από τους Ρώσους ειδικούς, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.



Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα επόμενα 10 χρόνια, η Τουρκία θα μπορούσε να έχει πυρηνικά όπλα, το πολύ σε 20 χρόνια.


Αυτή είναι  άποψη του Σέμιον Μπαγκντασάροφ, διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών της Εγγύς Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.


Αναφερόμενος, μάλιστα, στους βαλλιστικούς πυραύλους της Άγκυρας που δοκιμάσθηκαν στη Σινώπη, είπε ότι το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών σε αυτά τα βλήματα.
Ωστόσο, ο Μπαγκντασάροφ,  ανέφερε ότι η επέκταση της Τουρκίας σε αιματηρές επιχειρήσεις στη Συρία,  είναι πιο σημαντική από το να έχει βαλλιστικούς πυραύλους… 


Από την άλλη πλευρά, ο πρώτος πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς της Τουρκίας ‘Bora’, δοκιμάσθηκε τον Μάιο του περασμένου έτους στη Σινώπη.


Ο υπουργός εθνικής Άμυνας, Φικρί Ισίκ, δήλωσε: Ο πύραυλος «Μπόρα»  βεληνεκούς 280 χιλιομέτρων δοκιμάστηκε στη Σινώπη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε και πάλι μια επιτυχημένη βολή».


«Η Τουρκία έχει φθάσει στο σημείο να κατασκευάζει δικούς της πυραύλους, έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσουμε  καλύτερα», πρόσθεσε ο Ισίκ.


(Στοιχεία από tr.zer.news,  odatv.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr