Κούρδοι Συρίας: Τουλάχιστον 59 εισβολείς σκοτώθηκαν




Μάρτιος 4, 2018. 18:48

Τουλάχιστον 59 Τούρκοι στρατιώτες και συμμορίτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο  όπως ανακοίνωσε  το κέντρο Τύπου  των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.


«Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Συρία,  το τουρκικό κράτος συνεχίζει τις παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και χρησιμοποιώντας  όπλα υψηλής τεχνολογίας επιτίθεται κατά του λαού του Αφρίν. Οι δυνάμεις μας προσπαθούν να προστατεύουν με τις ομάδες Λαϊκής Προστασίας τον λαό από τις επιθέσεις αυτές», σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.


Τουλάχιστον 59 εισβολείς σκοτώθηκαν

Αναφέρεται, μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές όπου έγιναν μάχες με τον τουρκικό στρατό και τους ‘συμμορίτες’- όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τους ένοπλους του ελεύθερου συριακού στρατού που ενισχύονται από την Άγκυρα.


Στην περιοχή Μαμπάτα (Mabata/ Mabetlî) έγιναν βίαιες συγκρούσεις των κουρδικών δυνάμεων με τον κατοχικό στρατό. Άρχισαν το απόγευμα και συνεχίσθηκαν μέχρι τις βραδινές ώρες. Τουλάχιστον 30 ήταν οι νεκροί από το στρατό κατοχής και των συμμοριών που τους ενισχύουν.


Στο χωριό Μιρκάν ( Mirkan) βομβαρδίστηκαν σπίτια πολιτών. Σκοτώθηκε ένας πολίτης και άλλοι τραυματίσθηκαν.


Στην περιοχή Ράτσο (Raco) οι δυνάμεις έβαλαν στόχο οχήματα του τουρκικού στρατού και των συμμοριών του κοντά στο χωριό Γκεβέντε (Gewende). Καταστράφηκε ένα όχημα και σκοτώθηκαν 7 συμμορίτες. Ταυτόχρονα με αυτήν τη δράση το χωριό Μουζάκα (Mûsaka) βομβαρδίστηκε από τον εισβάλοντα στρατό.


Στην περιοχή Τσιντιρές (Cindirês), μαχητικά αεροσκάφη του τουρκικού στρατού χθες το βράδυ στις 21:00 άρχισαν να βομβαρδίζουν  τα χωριά Ρεμαντίγιε και Χεμίλκα(Remadiyê ,  Hemîlka).


Το τουρκικό κράτος συνεχίζει τη σφαγή με στόχο τους πολίτες της περιοχής. Τα άρματα μάχης των Τούρκων έβαλαν κατά οχημάτων που μετέφεραν άμαχους από το χωριό Χετσιλέρ (Heciler), σκοτώθηκαν 8 άμαχοι και άλλοι 12 τραυματίσθηκαν.


Μέλη των συμμοριτών που πήγαν να λεηλατήσουν το χωριό Μπαφλόρε (Baflorê) βρήκε αντιμέτωπους  τις δυνάμεις μας και τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν.


Τουρκικό όχημα που ανήκε στον τουρκικό στρατό και πήγε να μετακινηθεί κοντά στο χωριό  Τσελεμέ (Celemê) έγινε στόχος των δυνάμεών μας και καταστράφηκε.


Από τα χαράματα μέχρι το πρωί η τουρκική αεροπορία βομβάρδιζε πολλά χωριά στην περιοχή Τσεράν (Cheran).


Συγκρούσεις ξέσπασαν στα χωριά  Μπαφλόνε και Τσεμάγε (Baflonê , Çemayê) όπου καταστράφηκαν δύο οχήματα τύπου BMB και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 συμμορίτες.


Τις πρώτες πρωινές ώρες, σημεία των Λαϊκών Δυνάμεων που συνορεύουν με τον συριακό στρατό, βομβαρδίσθηκαν από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.


Τα μαχητικά αυτά βομβάρισαν και το χωριό Μισέλε (Mişelê) σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 πολίτες και τραυμάτισαν πολλούς άλλους.



(Στοιχεία από rojnews.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr