Οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ σε εκατοντάδες αμάχους που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την ανατ. Γούτα στη Συρία




Μάρτιος 1, 2018. 09:05

Οι τρομοκράτες που βρίσκονται στο ανατολικό προάστιο  Γούτα της Δαμασκού άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων αμάχων που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου, δήλωσε το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης στη Συρία.



«Σήμερα μαχητές της ομάδας Τζάις αλ Ισλάμ, εμπόδισαν περισσότερους από 300 πολίτες που ήθελαν να περάσουν από την ανατολική Γούτα, μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου, στα βορειοανατολικά προάστια της πόλης Ντούμα», ανέφερε, την Τετάρτη,  ο Γιούρι Γεβτουσένκο  γενικός διευθυντής του Κέντρου Συμφιλίωσης.


«Οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν», είπε,  προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τον αριθμό των χτυπημένων αμάχων μέχρι στιγμής.


Σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης, οι μαχητές εμποδίζουν την έξοδο των ανθρώπων από τη ζώνη μάχης για δεύτερη συνεχή ημέρα, απειλώντας με θάνατο όποιον επιχειρήσει να φύγει.


Η Τζάις αλ Ισλάμ είναι η μεγαλύτερη ομάδα τρομοκρατών που δραστηριοποιείται στην ανατολική Γούτα και στην Ντούμα και έχει χρησιμοποιήσει κρατούμενους από μια τοπική φυλακή καθώς και πολίτες για να δημιουργήσει  θέσεις πυροδότησης έξω από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, δήλωσε ο Γεβτουσένκο.


Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι τρομοκράτες πυροδότησαν 13 οβίδες σε κατοικημένες περιοχές της Δαμασκού την Τετάρτη, προκαλώντας τραυματισμούς και καταστροφές. «Εννέα άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών τραυματίσθηκαν, στην πρωτεύουσα της Συρίας, ανέφερε ο Γεβτουσένκο.


Οι ενέργειες των τρομοκρατών στην ανατολική Γούτα, που είναι το σημερινό  hotspot της συριακής διαμάχης, δείχνουν την απροθυμία τους να ακολουθήσουν τα ψηφίσματα, και συνεχίζουν  τον πόλεμο, δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης.


Το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα σχετικά με την κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες στη Συρία. Ωστόσο, αγνοήθηκε από την Τζάις αλ Ισλάμ και άλλες ομάδες στην ανατολική Γούτα, συνεχίζοντας να βομβαρδίζουν τη Δαμασκό.


Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η ανατολική Γούτα χρησιμοποιείται από πολλές τρομοκρατικές ομάδες ως βάση για επιθέσεις κατά της πρωτεύουσας της Συρίας και άλλες περιοχές της χώρας.


Δεκάδες ρουκέτες και οβίδες εκτοξεύονται καθημερινά στη Δαμασκό από την περιοχή, με οβίδες που πέφτουν «ακόμη και στον περίβολο της ρωσικής πρεσβείας και της εμπορικής αποστολής». «Θα το ανεχόμαστε αυτό για πάντα;» αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.


(Στοιχεία από rt.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr