Πούτιν: Είναι φυσικό η Τουρκία να υποστηρίζει τους Τατάρους της Κριμαίας


«Πούτιν: Είναι φυσικό η Τουρκία να υποστηρίζει τους Τατάρους της Κριμαίας»




Μάρτιος 7, 2018. 19:17

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θεωρεί φυσική την ανησυχία της Τουρκίας για την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας, ενώ η Άγκυρα αντιλαμβάνεται  τα θετικά σχέδια της Μόσχας για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του ‘κριμαϊκού- ταταρικού’ λαού.



«Είναι φυσικό, η Τουρκία να υποστηρίζει τους Τατάρους της Κριμαίας»,  αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου ηγέτη στη συνέντευξή του για την  «Παγκόσμια Τάξη 2018» στον Βλαντίμιρ Σολόβιοφ, που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

 Με τον τρόπο αυτόν,  ο Πούτιν σχολίασε την τουρκική ηγεσία που έκανε κριτική στο ζήτημα της Κριμαίας.


Διευκρίνισε ότι περίπου 250 με 300 χιλιάδες ζουν στην Κριμαία και στην Τουρκία- σύμφωνα με διάφορες πηγές- υπολογίζονται σε 3 εκατομμύρια Τάταροι της Κριμαίας.


«Γι’ αυτό είναι πολύ φυσικό η τουρκική κυβέρνηση να δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό και ο πρόεδρος (σημείωση: Ερντογάν) συχνά θέτει το ζήτημα της κατάστασης των Τατάρων  της Κριμαίας, στην Κριμαία», δήλωσε ο Πούτιν.


Πρόσθεσε, ότι λέει στον Ερντογάν, για τα σχέδια της Ρωσίας στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του λαού των Τατάρων της Κριμαίας,  καθώς πολλοί από τους εκπροσώπους τους, ζουν τώρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.


«Δεν υπήρξε ποτέ αναγνώριση της γλώσσας των κριμαϊκών Τατάρων ως κρατικής γλώσσας. Ήδη έχουν επιλυθεί πολλά ηθικά και πολιτικά ζητήματα, αλλά εμείς (έχουμε) ένα ολόκληρο πρόγραμμα κοινωνικο- οικονομικής αποκατάστασης (των Τατάρων της Κριμαίας), έτσι, με το πνεύμα αυτό μπορούμε να κατανοήσουμε την υποστήριξη τους από την Τουρκία», κατέληξε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Σε γενικές γραμμές, ανέφερε, η Ρωσία ενδιαφέρεται αντικειμενικά για καλές σχέσεις με την Τουρκία.


(Στοιχεία από tass.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr