Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν ταχεία λύση στη διαμάχη Σκοπίων- Ελλάδας



«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν μια ταχεία λύση στη διαμάχη μεταξύ της ‘Μακεδονίας’ και της Ελλάδας»

Μάρτιος 21, 2018. 20:50

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις εν εξελίξει συνομιλίες  μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.


«Καλούμε το κοινοβούλιο να επικεντρωθεί στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», αυτό αναφέρεται σε ειδική δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «οι ΗΠΑ ελπίζουν για μια γρήγορη λύση στην μακρόχρονη διαμάχη για το όνομα».


«Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες  της ‘Μακεδονίας’  και της Ελλάδας  να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή λύση προς το συμφέρον της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης, την οικονομική πρόοδο, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», είπε.


Με την ευκαιρία της έκδοσης του νόμου για τη χρήση των γλωσσών, που εγκρίθηκε από τη Συνέλευση των Σκοπίων, η Ουάσιγκτον καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτή η δήλωση έρχεται λίγες ώρες πριν από την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια.


Οι αυριανές συνομιλίες με τους οικοδεσπότες των Σκοπίων θεωρούνται κλειδί στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.


(Στοιχεία από bgnes.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr