Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Τίρανα: Η ρωσική πρεσβεία για παρέμβαση στις αλβανικές εκλογές…«Η Ρωσία  παρενέβη στις εκλογές; Πρεσβεία: Κατασκεύασμα που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των σχέσεων με Αλβανία»


Μάρτιος 7, 2018. 18:57


Έντονη ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα, σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο Τύπο, όπου αναφέρθηκαν σχετικά με ‘παρεμβάσεις της Ρωσίας στις εκλογές του 2017 στην Αλβανία'.Πρόκειται για αναδημοσίευση στοιχείων από άρθρο του αμερικανικού περιοδικού «Mother Jones» που γράφει για παρέμβαση της Ρωσίας στα εσωτερικά της Αλβανίας.


Η ρωσική πρεσβεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το δημοσίευμα είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας που ξεκίνησε από τα δυτικά ΜΜΕ εναντίον της Ρωσίας, προκειμένου να υπονομεύσει πιθανές θετικές εξελίξεις μεταξύ των δύο χωρών.


Σε απάντηση στο άρθρο που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό στις 6 Μαρτίου, η ρωσική πρεσβεία, δίνει έμφαση στην αρχή της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών, επιβεβαιώνοντας την ανοικτή συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας, σημειώνει στην ιστοσελίδα της η αλβανική ραδιοτηλεόραση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr