«Η Τουρκία μπορεί να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή στο Σιντζάρ, του Ιράκ»



«Ερντογάν: Η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στο ιρακινό Σιντζάρ»
Μάρτιος 31, 2018. 17:16

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στρατιωτική επιχείρηση στο Σιντζάρ του Ιράκ μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, χωρίς καμία προειδοποίηση».



«Είμαστε αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες (μέλη του  Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK) στο Σιντζάρ. Μπορεί ξαφνικά να μπούμε εκεί μια νύχτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται προειδοποίηση, αλλά ξαφνικά», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.


Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η περιοχή του Σιντζάρ του Ιράκ που συνορεύει με τη Συρία, είναι όπως το Καντίλ. Στην ορεινή περιοχή του Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, τα τελευταία 30 με 35 χρόνια έχουν εγκατασταθεί στρατόπεδα και οχυρά του PKK, στα οποία επιτίθενται πολύ συχνά τα τουρκικά αεροσκάφη.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση να αναλάβει δράση εναντίον του PKK στο Σιντζάρ. «Αν δεν το κάνετε αυτό, αφήστε το σε εμάς. Αυτό είναι ένα κοινό ζήτημα και για την Άγκυρα και για τη Βαγδάτη και είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε», είπε.


Σχετικά με την πιθανότητα μιας επιχείρηση στο Σιντζάρ ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στις 19 Μαρτίου.


Το ιρακινό υπουργείο Άμυνας, με τη σειρά του, υποσχέθηκε να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση και επεσήμανε ότι τέτοιες ενέργειες θα θεωρηθούν ως ‘παραβίαση της κυριαρχίας, του συντάγματος και της επικράτειας’.
https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_867.html 

Μετά από αυτό η Βαγδάτη έστειλε στρατό στο Σιντζάρ, και προς το παρόν βρίσκεται εκεί.


 Πριν από μερικές ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι οι αντάρτες του PKK εγκαταλείπουν το Σιντζάρ, μετά τις τουρκικές απειλές, προκειμένου να αποτραπεί γενοκτονία του άμαχου κουρδικού πληθυσμού από τους Τούρκους.



(Στοιχεία από tass.ru)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr