Σκόπια: Οι πινακίδες «Φιλίας» στήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο




Μάρτιος 3, 2018. 14:42

Στον αυτοκινητόδρομο Ταμπανόφτσε – Μπογκορόντιτσα/Εύζωνοι, που αρχίζει από τα σύνορα της Σερβίας μέχρι τα σύνορα με την Ελλάδα, τοποθετήθηκαν οι πινακίδες με το νέο όνομα «Φιλίας».



Η τοποθέτηση των πινακίδων ακολούθησε την απόφαση να αλλαχθεί το όνομα της εθνικής οδού «Μέγας Αλέξανδρος», όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα.


Η απόφαση να αλλάξει το όνομα της εθνικής οδού στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της χώρας εγκρίθηκε από την κυβέρνηση στα μέσα του περασμένου μήνα.


Εκτός από το νέο όνομα στον αυτοκινητόδρομο, αλλάχθηκε και το όνομα του αεροδρομίων της χώρας που μετονομάσθηκε σε Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων.


Επιπλέον,  τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου προς την 1η Μαρτίου αφαιρέθηκε και το άγαλμα του ‘Αλεξάνδρου της Μακεδονίας’ που είχε τοποθετηθεί στο κτήριο του αεροδρομίου, γράφει το δημοσίευμα ασχολίαστα.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr