Αλβανία: Δήλωση Μπουσάτι μετά τη συνάντηση με Κοτζιά



«Πότε θα συναντηθεί ο Ράμα με τον Τσίπρα; Ο Μπουσάτι μιλά μετά τη συνάντηση με τον Κοτζιά» 


Μάρτιος 29, 2018. 15:29


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι προέβη σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, μετά από συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.



Ο Μπουσάτι δεν αναφέρθηκε σε ημερομηνία που σχετίζονται με την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στα Τίρανα, αλλά τόνισε ότι το θέμα της συνάντησης  των δύο πρωθυπουργών βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ο Μπουσάτι δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ορισμένες αποφάσεις αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.


‘Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή. Απλά, θέλω να σας ενημερώσω. Σήμερα, έγινε μια συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό μου. Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση, σε ορισμένους τομείς έχει σημειωθεί πρόοδος. Υπάρχουν και άλλοι τομείς που τις επόμενες  μέρες πιστεύω ότι  θα σημειώσουμε, επίσης,  πρόοδο.

 Υπέγραψα την εξουσιοδότηση της διαπραγματευτικής ομάδας και πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε με τον Έλληνα ομόλογό μου για τις ημερομηνίες και το χρονοδιάγραμμα που θα έχει το έργο της ομάδας εργασίας, η οποία θα προετοιμάσει την κύρια συνάντηση των υπουργών», δήλωσε ο Μπουσάτι, χωρίς να αναφερθεί σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνάντηση αυτή.


(Στοιχεία από shekulli.com.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr