Ζόραν Ζάεφ σε Ρώσο πρέσβη: Δεν ζητάμε ένταξη στο ΝΑΤΟ για να επιτεθούμε σε κάποιον


Η πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια


Μάρτιος 30, 2018. 20:28

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν θέλει να χαλάσει τις φιλικές σχέσεις με τη Μόσχα.



«Είμαστε μια μικρή χώρα και δεν θέλουμε προβλήματα με τη Ρωσία», είπε ο Ζάεφ σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του πρέσβη της Ρωσίας, Όλεγκ Στσέρμπακ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη από τη χώρα είναι σύμφωνα με τη Σύμβαση τη Βιέννης.


Η υπουργός Άμυνας δήλωσε, επίσης,  ότι δεν εκπλήσσεται από τις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στη χώρα. «Από τη Ρωσία πρόσφατα υπάρχουν όλο και περισσότερα μηνύματα που δεν είναι θετικά, αλλά αυτό δεν αλλάζει τις στρατηγικές αποφάσεις μας», είπε η Σεκερίνσκα.


Πρόσθεσε «θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία και να επενδύσουμε στις καλές σχέσεις, αλλά σε όλους τους γείτονές μας και στις άλλες χώρες, επαναλαμβάνουμε την ίδια φράση «οι στρατηγικές αποφάσεις είναι δικές μας».


Ο Ρώσος διπλωμάτης απελάθηκε από τα Σκόπια, λόγω αλληλεγγύης προς τη Βρετανία για την υπόθεση Σκρίπαλ, αλλά και λόγω δραστηριοτήτων κατασκοπείας. Η απόφαση της απέλασης υποστηρίχθηκε από την αντιπολίτευση.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr