Τουρκική εφημερίδα κατηγορεί την Μέρκελ για ‘ναζιστική νοοτροπία’…



Μάρτιος 26, 2018. 22:54

 Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Γενί Ακίτ’ απεικονίζει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο πρωτοσέλιδό της ως Αδόλφο Χίτλερ, κατηγορώντας την ότι διακατέχεται από ‘ναζιστική νοοτροπία’.


Η εφημερίδα, γνωστή για τις ακραίες απόψεις της για την εξωτερική πολιτική  της Τουρκίας, με κατάλληλο μοντάζ παρουσιάζει την Μέρκελ με μουστάκι  του Χίτλερ, αγκυλωτό σταυρό στο βραχίονα και μια διαγώνια ζώνη στο στυλ της στολής της Γκεστάπο.


Το δημοσίευμα, όπως σημειώνεται, γίνεται καθ’ όν χρόνο πραγματοποιείται η συνάντηση  των ηγετών της ΕΕ και του προέδρου της Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεών τους.


Όπως σημειώνεται, η Άγκυρα αναστατώθηκε από τη δήλωση των ηγετών της ΕΕ που καταδίκασαν τις ‘παράνομες ενέργειες της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο’.


Ειδικότερα, η ΕΕ επέκρινε την Τουρκία για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές που εισήλθαν κατά λάθος στην τουρκική επικράτεια.


Η ‘Γενί Ακίτ’ σημειώνει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος «έχει παραμείνει σιωπηλή στις επιθέσεις τζαμιών στη Γερμανία, ενώ έχει δείξει ενδιαφέρον και ανησυχεί για το ζήτημα  των Ελλήνων στρατιωτών που προσπάθησαν να μας κατασκοπεύσουν», γράφει η τουρκική εφημερίδα.


«Είναι φοβερό ότι η Μέρκελ με τη ναζιστική νοοτροπία να σχολιάζει κατά της Τουρκίας κάθε στιγμή», προσθέτει η εφημερίδα.


(Στοιχεία από news.bg)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr