Γιουγκέρ: Τα Δυτικά Βαλκάνια να επιλύσουν τις εδαφικές διαφορές και μετά ένταξη στην ΕΕ




«Γιουγκέρ: Πριν την ένταξη στην ΕΕ, τα Δυτικά Βαλκάνια να επιλύσουν όλες τις εδαφικές συγκρούσεις»


Μάρτιος 1, 2018. 20:53

Σόφια.

«Σε αυτό το στάδιο, καμία από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη στην ΕΕ».


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο bgnes.


«Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις προσχώρησης, αλλά σε αυτό το στάδιο καμία από αυτές τις χώρες (δηλαδή τα Δυτικά Βαλκάνια) δεν πληροί όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις αν και υπάρχει τεράστια πρόοδος σε όλες αυτές τις χώρες. 


Τονίζω την ανάγκη συνεργασίας και αποτελεσματικής καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και καταπολέμηση της διαφθοράς που καταστρέφει την κοινωνία», τόνισε ο Γιουγκέρ.



Ο Ζαν Κλων Γιουγκέρ βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, με την Φεντερίκα Μογκερίνι, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Υπάτου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, και τον Γιόχανες Χαν, Επίτροπο αρμόδιος για την Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη διεύρυνση.

Η συνάντηση, στο Μπογιάνια Ρέζιντενς πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ηγετών από όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τον πρόεδρο της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Κόβιτς, του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και των πρωθυπουργών του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, Αλβανίας, Έντι Ράμα και Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.


(Στοιχεία από bgnes.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr