Ποιοι είναι οι σύμβουλοι του Ζόραν Ζάεφ για το όνομα




«Ποιος συμβουλεύει τον Ζάεφ στις διαπραγματεύσεις για το όνομα»


Μάρτιος 1, 2018. 21:34


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δεν έχει ειδικούς συμβούλους για τις διαπραγματεύσεις του ονόματος με την Ελλάδα, σύμφωνα με απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.



Ωστόσο, συμβουλεύεται άτομα τα οποία βρίσκονται ήδη στην εξωτερική πολιτική, όπως τον Ντάνε Ταλέσκι και για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως  τον Μπόγιαν Μάρτσιτς.


Για τις διαπραγματεύσεις του ονόματος με την Ελλάδα, ο Ζάεφ  επικοινωνεί με μέλη της Ακαδημίας, με πρέσβεις και εκπροσώπους της διασποράς.

 Στη δημοσιογραφική αυτή ερώτηση η απάντηση της κυβέρνησης είναι η εξής:

«Ο πρόεδρος της κυβέρνησης στο πλαίσιο των εγχώριων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, είναι σε συνεχή επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς στη χώρα μας, ώστε να οικοδομηθεί ένα γενικό πλαίσιο αξιοπρεπών και προσιτών λύσεων.

» Εκτός από τις τακτικές διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, πραγματοποιούνται σειρά διαβουλεύσεων με την επιστημονική- ερευνητική κοινότητα, τα μέλη της Ακαδημίας, πρέσβεις και διπλωμάτες, μέλη του Διπλωματικού Κλαμπ καθώς και εκπροσώπους της διασποράς και φυσικά με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα.

Από την άποψη της διαπραγματευτικής ομάδας σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων αυτές γίνονται τώρα απευθείας με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών»,  σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από emagazin.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr