Το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών




Μάρτιος 5, 2018. 18:00

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για απαλλαγή από την κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη με την υποψία της κατασκοπείας.



Δικηγόρος των δύο στρατιωτικών που διέσχισαν τα σύνορα με την Τουρκία σε συνθήκες κακοκαιρίας την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι ζήτησε την απελευθέρωση τους τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters  και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κρατούν τους δύο στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και η Ελλάδα λέει ότι αναμένει την ταχεία επιστροφή τους.


Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας μιας ανανεωμένης διαμάχης για εδαφικά δικαιώματα στο Αιγαίο και την εξερεύνηση φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Μεσόγειο.


Οι διπλωματικές σχέσεις χειροτέρεψαν τον Δεκέμβριο όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε για επαναδιαπραγμάτευση των συνθηκών μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο που έδωσαν στην Ελλάδα νησιά του Αιγαίου. Το αίτημα του Ερντογάν απορρίφθηκε αμέσως από την Αθήνα.


 (Στοιχεία από ahvalnews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr