«Ξεχάστηκε το αλβανικό ζήτημα στα Σκόπια;»




«Παραβλέπεται το αλβανικό ζήτημα στην πΓΔΜ»


Μάρτιος 5, 2018. 20:07


Το αλβανικό ζήτημα στο κράτος των Σκοπίων παραμένει στο σταυροδρόμι, καθώς ο πρωθυπουργός Ζάεφ δεν δίνει ‘σημάδια’ για αλλαγή του, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Ο αναλυτής Μουχαμέρ Παγιαζίτι, λέει ότι ο θόρυβος για την επίλυση ανοιχτών προβλημάτων με άλλα κράτη έφερε σιωπή στο αλβανικό ζήτημα.




«Ούτε ένα σχέδιο, ούτε μια στρατηγική για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της χώρας, των εσωτερικών προβλημάτων, των προβλημάτων των Αλβανών, που εξακολουθούν να θεωρούνται ως πολίτες β΄ κατηγορίας.


Ο μεγάλος θόρυβος για την επίλυση των ανοικτών διαφωνιών με άλλα κράτη φαίνεται να έχει ξεκινήσει να σκεπάζει το αλβανικό ζήτημα. Πώς όμως θα λυθούν τα εξωτερικά προβλήματα, χωρίς να καθαρίζουμε την αυλή μας;», είπε παραστατικά ο Παγιαζίτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί σήμερα στο κράτος των Σκοπίων έχουν μια αδύναμη πολιτική εκπροσώπηση την πιο αδύναμη ιστορικά, η οποία δεν είναι σε θέση να αναπτύξει προηγμένες στρατηγικές ενός νομικού- συνταγματικού καθεστώτος. 


«Οι Αλβανοί δεν είναι καν σε θέση να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί στον προϋπολογισμό ώστε να αντιπροσωπεύονται με αξιοπρέπεια σε κρατικούς θεσμούς.


»Δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο για το πώς να μποϊκοτάρει κανείς ένα πολιτικό σύστημα  που λαμβάνει τα χρήματα μέσω των φόρων και συνεχίζει να αρνείται την (αλβανική)  μητρική γλώσσα και τα εθνικά σύμβολα», τόνισε.


(Στοιχεία από albeu.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr