Σλάβοι Σκοπίων σε όλον τον κόσμο: « Όχι στην Ομοσπονδοποίηση και Διεθνικοποίηση»



http://alfa.mk/Upload//Video/Nenad_Dijaspora_04_03_201834173533.mp4

Μάρτιος 4, 2018. 20:42

 Χιλιάδες Σλάβοι των Σκοπίων της Διασποράς διαδήλωσαν στους δρόμους σε όλον τον κόσμο για την υπεράσπιστη του ονόματος και της ταυτότητας ως «Μακεδόνες».

Διαμαρτυρίες έγιναν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, τη Σουηδία, τη Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Μάλτα, Γερμανία, Τσεχική Δημοκρατία και Σλοβενία.


Για την υποστήριξη της διαδήλωσης με τον σύνθημα «Νιε σμε Μακεντόνια» (είμαστε Μακεδονία) στην Αυστραλία έγιναν συγκεντρώσεις στο Σύδνεϋ, Μελβούρνη, Περθ και Μπρίσμπέιν με τη


 συμπαράσταση εκπροσώπων των κοινοτήτων της Κροατίας, των Εβραίων, της Ιταλίας, της Βοσνίας, της Τουρκίας των Αβογορίνων, της Συρίας της Κολομβίας και της Νοτίου Αφρικής.


Το κίνημα «Νιε σμε Μακεντόνια», που είναι διοργανωτές των διαδηλώσεων ζήτησε την άμεση διακοπή των συνομιλιών με την Ελλάδα και όχι στην αλλαγή του συνταγματικού ονόματος.
 

Επίσης, απαίτησαν την απόσυρση του αντισυνταγματικού νόμου  για τις γλώσσες, την διοργάνωση απογραφής που θα παρακολουθείται από γνωστούς διεθνείς οργανισμούς και όχι στην αλλαγή της ιστορίας της χώρας, τη διατήρηση του καθεστώτος της λεγόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» και την εντατικοποίηση της φροντίδας των μειονοτήτων στις γειτονικές χώρες.


 Έσχατη προδοσία η αλλαγή του ονόματος


Οι διαδηλωτές διακήρυξαν την απόφασή του να ακυρώσουν οποιαδήποτε αλλαγή του ονόματος και της ταυτότητας των «Μακεδόνων» και οι συνεργοί σε οποιαδήποτε αλλαγή  θα κατηγορηθούν με έσχατη προδοσία και θα λογοδοτήσουν ενώπιον του λαού και του νόμου και θα τιμωρηθούν  με ισόβια κάθειρξη και δήμευση της περιουσίας τους», όπως δήλωσε η Ζακλίνα Μιχαΐλοβα, απευθυνόμενη στους Σλάβους μετανάστες στο Σίδνευ.


Εάν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, το Κίνημα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και την διεξαγωγή άμεσων εκλογών, ενεργοποιώντας και τους ψηφοφόρους της Διασποράς για να λάβουν έδρανα στο κοινοβούλιο.


(Στοιχεία από alfa.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr