Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε στο βόρειο Ιράκ - σκοτώθηκαν Κούρδοι πολίτες


Το πρακτορείο anadolu αναφέρεται σε βομβαρδισμό στο βόρειο Ιράκ τη Δευτέρα το πρωί


Μάρτιος 27, 2018.08:31

«Τουλάχιστον 12 (Κούρδοι) τρομοκράτες «εξουδετερώθηκαν» τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης, ως μέρος της μεγάλης εκστρατείας του τουρκικού στρατού κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ», γράφει το πρακτορείο Anadolu και επισημαίνει ότι «ο στρατός γενικά χρησιμοποιεί τον όρο ‘εξουδετέρωση’ για να υποδηλώσει ότι οι στόχοι έχουν σκοτωθεί».


Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα ότι η επίθεση έγινε στις περιοχές Χακούρκ και Κανί Ρας στο βόρειο Ιράκ.


 Το κουρδικό δημοσίευμα αναφέρει βομβαρδισμό κουρδικής περιοχής χθες το βράδυ


Σύμφωνα, εξάλλου, με σημερινό δημοσίευμα, της  κουρδικής ενημερωτικής πύλης «BasNews», η «τουρκική αεροπορία φέρεται να βομβάρδισε την περιοχή Μπραντόστ που συνδέεται με την Σοράν της Αρμπίλ».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν χθες αργά το βράδυ κατά οικιστικών περιοχών.

«Αναφέρθηκε, επίσης, ότι το αεροσκάφος που πραγματοποίησε τον βομβαρδισμό πέταξε και λίγο πιο πέρα από τη συνοικία Σοράν της περιοχής Σίντεκαν. Οι βομβαρδισμοί είχαν την απώλεια της ζωής τεσσάρων πολιτών», σημειώνεται.


(Στοιχεία από aa.com.tr, basnews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr