Σκόπια: Τηλεφωνική επικοινωνία Ζόραν Ζάεφ με Γ.Γ. του ΟΗΕ για τη διαφορά με Ελλάδα




«Γκουτέρες: Υπάρχει μια θετική δυναμική στις συνομιλίες με την Ελλάδα, πιθανή λύση»


Μάρτιος 6, 2018. 19:51

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είχε τη Δευτέρα,  τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.
Κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι Γκουτέρες χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση,  καθώς και της θετικής προσέγγισης που έχει η χώρα μας στις σχέσεις της με τους γείτονές της, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα της γειτονικής χώρας.



«Θετικά βαθμολόγησε τη συμφωνία με την Βουλγαρία,  καθώς θεωρείται  ως μια συμβολή στις σχέσεις μεταξύ γειτονικών χωρών, πέρα από την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


» Ο Γκουτέρες εξ ονόματος του ΟΗΕ, υποστήριξε τις συνομιλίες με την Ελλάδα υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
 Εκτίμησε ότι υπάρχει μια θετική δυναμική και μια ευκαιρία να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.


Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Γκουτέρες, ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι ενθαρρύνει και τους δύο πρωθυπουργούς και τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας.


Ο Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και ότι αυτό θα ήταν καλό για τις δύο χώρες και γενικότερα για ολόκληρη την περιοχή.


«Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν και να συνεργασθούμε για ένα καλύτερο κοινό μέλλον», είπε ο Ζάεφ.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr