Εξώδικο στον Πρωθυπουργό για την ονομασία των Σκοπίων



Μάρτιος 4, 2018. 16:30


Εξώδικο στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Άμυνας Πάνο Καμένο, έστειλαν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου οι παμμακεδονικές ενώσεις, στο οποίο τονίζουν ότι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων ισοδυναμεί με παράδοση εδάφους, δηλαδή εσχάτη προδοσία.


του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) Γεώργιος Τάτσιος σημείωσε ότι οι λεγόμενες «κινήσεις καλής θέλησης» του σκοπιανού πρωθυπουργού προς τη χώρα μας πήγαν περίπατο από τη στιγμή που έλαβε την στήριξη του Ερντογάν.
Παράλληλα προέκρινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ονομασία του γειτονικού κράτους.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση

«Τις τελευταίες ημέρες είδαμε την Τουρκία να εμπλέκεται άμεσα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με τον Ερντογάν να δηλώνει ότι συμπαρίσταται στους “Μακεδόνες” αδελφούς του και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την συνταγματική τους ονομασία. Από την άλλη οι Σκοπιανοί από εκεί που βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση ξαφνικά αποκτούν την στήριξη του σουλτάνου και εμφανίζονται τώρα αδιάλλακτοι, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο, αφού όλα αυτά που έλεγε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζάεφ περί καλής γειτονίας και συνεργασίας βλέπουμε ότι πηγαίνουν περίπατο με το που πήρε την στήριξη του τούρκου προέδρου», δήλωσε ο κ. Τάτσιος.
«Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση διότι όλα αυτά που έλεγαν οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών ότι οι σκοπιανοί έχουν αλλάξει ρότα και ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν και τα δικά μας “θέλω”, βλέπουμε τελικά ότι τα δικά μας “θέλω” δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, αφού οι βόρειοι γείτονες εμφανίζουν μόνο τις δικές τους αξιώσεις», πρόσθεσε.

Έως την Παρασκευή 2 Μαρτίου θα σταλούν σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές

«Από κει και πέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, σε συνεργασία με όλες τις Παμμακεδονικές Ενώσεις τού κόσμου, από Αμερική έως Αυστραλία, συνεχίζει τις προσπάθειες όπως τις έχει σχεδιάσει από τον Νοέμβριο του 2017 όταν ξεκίνησε η καμπάνια μας και μετά τα συλλαλητήρια έχουμε περάσει στο κομμάτι. Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου εστάλησαν στον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμένο και τον κ. Κοτζιά εξώδικα, έως την Παρασκευή 2 Μαρτίου θα σταλούν σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές, δηλαδή αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα σταλούν και στους βουλευτές της αντιπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ.
«Σε αυτό το εξώδικο ζητούμε και στοιχειοθετούμε για ποιο λόγο δεν πρέπει να υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων για το εθνικό συμφέρον. Μάλιστα έχουμε αποσπάσματα από την επιστολή που έστειλαν 373 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο, Έλληνες και ξένοι, το 2009 στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα, στην οποία εξήγησαν για ποιον λόγο δεν πρέπει να περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία της γειτονικής πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Σε εκείνη την επιστολή στοιχειοθετείται ότι η παράδοση ονόματος ισοδυναμεί με παράδοση εδάφους», υπογράμμισε.

Το εξώδικο το στέλνουμε ως μία προειδοποίηση

«Στο εξώδικο τονίζουμε ότι θα κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να μην συμβεί αυτό το πράγμα γιατί σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα η παράδοση εδάφους θεωρείται εσχάτη προδοσία και τιμωρείται φυσικά με θάνατο. Το εξώδικο το στέλνουμε ως μία προειδοποίηση για να επιστήσουμε την προσοχή στους πολιτικούς ότι πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν όλη αυτή την διαδικασία καθώς και τα ογκώδη συλλαλητήρια που εκπροσωπούν τη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού», επισήμανε ο κ. Τάτσιος.
Τέλος εξέφρασε τη θέση ότι, «Σε περίπτωση που οι πολιτικοί αδυνατούν να πάρουν την σωστή απόφαση τότε θα πρέπει να πάνε σε δημοψήφισμα με το οποίο ο λαός θα αποδείξει τη θέληση του η οποία ελπίζουμε ότι θα γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση και από την υπόλοιπη Βουλή».

Πηγή:kanaliena.gr
--