Συνάντηση Μέτα- Γιλντιρίμ: Η Τουρκία κύριος οικονομικός εταίρος της Αλβανίας


Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Μάρτιος 16, 2018. 17:44

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, πραγματοποίησε σήμερα μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).


Ο πρόεδρος Μέτα, εξήρε τις παραδοσιακές φιλικές και αδελφικές σχέσεις και τη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Τουρκίας που τόσο χρόνια προσφέρει στους Αλβανούς.


Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Αλβανίας, επαίνεσε τον ρόλο και τη συμβολή της τουρκικής υπηρεσίας συνεργασίας και συντονισμού – TIKA, η οποία είναι παρούσα και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες υποστήριξής της σε όλη τη χώρα  (ανεγείροντας τζαμιά και συντηρώντας οθωμανικά μνημεία).


 Ο Μέτα χαρακτήρισε την Τουρκία ως έναν από τους σημαντικούς οικονομικούς –εμπορικούς εταίρους της Αλβανίας και τόνισε ότι η ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας, όσον αφορά το εμπόριο, καθώς και εκείνη των τουρκικών άμεσων επενδύσεων, που αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο, είναι μεγάλη.


Εστιάζοντας στα θέματα της ασφάλειας, ο πρόεδρος Μέτα τόνισε ότι , καθώς οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Αλβανία και η Τουρκία θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και άλλες κοινές απειλές.


(Στοιχεία από shqiptarja.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr