Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Το Αλβανικό ΥΠΕΞ για βανδαλισμούς σε αλβανικές δομές στα Σκόπια«Γλώσσα μίσους εναντίον Αλβανών στα Σκόπια/ Υπουργείο Εξωτερικών: πράξεις που σπείρουν τη διχόνοια»


Μάρτιος 15, 2018,. 22:26

Τίρανα.

Το υπουργείο για τις Ευρωπαϊκές και Εξωτερικές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας, με ανακοίνωση του στα μέσα ενημέρωσης, εκφράζει βαθιά αγανάκτηση και καταδικάζει την ομιλία μίσους και τα ξενοφοβικά συνθήματα εναντίον Αλβανών στους γύρω τοίχους του Ινστιτούτου Πνευματικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Αλβανών στην πόλη των Σκοπίων.


«Αυτήν την εποχή που τα πολιτιστικά ιδρύματα διατηρούν και αντανακλούν την αλβανική ιστορία, τις παραδόσεις, τη γλώσσα και τον πολιτισμό, παραβιάζονται σκόπιμα και απαράδεκτα με πράξεις που επιδιώκουν να προκαλέσουν μίσος, διχόνοια και προωθούν τις εντάσεις μεταξύ των κοινοτήτων.


Αυτές οι πράξεις, ακριβώς αυτή τη στιγμή που η διεθνική  προσέγγιση και συνοχή αναγνωρίζει  πρόοδο προς μια την περαιτέρω ενίσχυση, αποτελούν μια  άμεση επίθεση εναντίον της ειρήνης, της σταθερότητας και της διεθνοτικής αρμονίας στη γειτονική χώρα.


Πιστεύουμε ότι αυτές οι επιθέσεις είναι ενέργειες μια μικρής ομάδας ανθρώπων που οδηγούνται από ακραία εθνικιστικά αισθήματα, καθώς με  πράξεις μισαλοδοξίας μετά την πρόσφατη οξεία ρητορική από τα παλιά τμήματα της πολιτικής, μετά την έγκριση του νόμου για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας στα Σκόπια», σημειώνεται.


 Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρχές των Σκοπίων να διερευνήσουν αυτήν την πράξη των βανδάλων το συντομότερο δυνατόν, εντοπίζοντας τους δράστες αυτών των επιθέσεων που έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα συνύπαρξης και αρμονίας τόσο στο γειτονικό κράτος όσο και σε ολόκληρη την περιοχή.


(Στοιχεία από konica.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: