Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Οι Αλβανοί απειλούν με συλλήψεις Σέρβων αξιωματούχων εάν μπουν στο ΚόσοβοΜάρτιος 26, 2018. 20:05


Αστυνομικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου συγκεντρώθηκαν σήμερα στα σύνορα με τη Σερβία. Υπολογίζονται περί τους 250  και έχουν κλείσει όλους τους δρόμους προς και από τη Σερβία , λόγω της ανακοίνωσης της σερβικής κυβέρνησης ότι δύο Σέρβοι αξιωματούχοι θα πάνε στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Μπεχγκιέτ Πακόλι προειδοποίησε ότι οι Σέρβοι  αξιωματούχοι θα συλληφθούν εάν προσπαθήσουν να εισέλθουν στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα, εξάλλου,  με σερβικό δημοσίευμα, επρόκειτο να μεταβούν στο Κοσσυφοπέδιο, σε περιοχές όπου κατοικούν Σέρβοι,  ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Μάρκο Τζούριτς, ο υπουργός Πολιτισμού Βλάνταν Βουκοσάβλιεβίτς, ο γενικός γραμματέας του Σέρβου προέδρου Νίκολα Σελάκοβατς και ο υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν.


Ο Μάρκο Τζούριτς δήλωσε στο πρακτορείο Τανγιούγκ ότι «οι Αλβανοί δεν μπορούν να εμποδίσουν να μιλήσουμε στους ανθρώπους μας".

Όπως σημειώνεται ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έχει προγραμματίσει επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για αύριο στις 10 το πρωί.(Στοιχεία από informer.rs, shqiptarja.com, prokupljeonline.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr