Βάρνα- Γιουγκέρ: Θέλουμε η Τουρκία να είναι ένας πραγματικός στρατηγικός εταίρος της ΕΕΜάρτιος 26, 2018. 22:19

Βάρνα- Βουλγαρία.

«Πρέπει να εμβαθύνουμε αυτό που μας ενώνει και να λύσουμε αυτό που μας χωρίζει. Έχουμε κοινά συμφέροντα με τους Τούρκους φίλους μας», είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ.

Ο Γιουγκέρ δεν λησμόνησε να  θίξει το θέμα του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, τις συλλήψεις δημοσιογράφων και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.«Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν», είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αξιολογώντας τη συνάντηση  ΕΕ και Τουρκίας την χαρακτήρισε καρποφόρα. «Είχαμε πολλές συναντήσεις και το συμπέρασμα ήταν πάντα ότι η ΕΕ και η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσουν μαζί χέρι-χέρι», είπε χαρακτηριστικά.


«Μοιραζόμαστε κοινά πράγματα. Το τουρκικό έθνος είναι ένα μεγάλο έθνος και συχνά πολύ θαρραλέο, για το οποίο έχω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό. Θέλουμε η Τουρκία να είναι ένας πραγματικός  στρατηγικός εταίρος της ΕΕ».


Αυτό δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Αναφερόμενος στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είπε: 

«Η τρομοκρατία είναι μια κοινή πρόκληση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την τρομερή καταστροφή. Θα θέλαμε η επέμβαση στη Συρία να γίνει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αυτή είναι η απαίτησή μας», δήλωσε ο Γιουγκέρ.


Πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες στην Ευρώπη έχουν μειωθεί και σημείωσε ότι αυτή είναι η αξία της Τουρκίας. Κατά την άποψή του, η Τουρκία έχει δείξει αλληλεγγύη σε αυτό.


(Στοιχεία από epicenter.bg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr