Βάρνα- Γιουγκέρ: Θέλουμε η Τουρκία να είναι ένας πραγματικός στρατηγικός εταίρος της ΕΕ



Μάρτιος 26, 2018. 22:19

Βάρνα- Βουλγαρία.

«Πρέπει να εμβαθύνουμε αυτό που μας ενώνει και να λύσουμε αυτό που μας χωρίζει. Έχουμε κοινά συμφέροντα με τους Τούρκους φίλους μας», είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ.

Ο Γιουγκέρ δεν λησμόνησε να  θίξει το θέμα του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, τις συλλήψεις δημοσιογράφων και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.



«Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν», είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αξιολογώντας τη συνάντηση  ΕΕ και Τουρκίας την χαρακτήρισε καρποφόρα. «Είχαμε πολλές συναντήσεις και το συμπέρασμα ήταν πάντα ότι η ΕΕ και η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσουν μαζί χέρι-χέρι», είπε χαρακτηριστικά.


«Μοιραζόμαστε κοινά πράγματα. Το τουρκικό έθνος είναι ένα μεγάλο έθνος και συχνά πολύ θαρραλέο, για το οποίο έχω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό. Θέλουμε η Τουρκία να είναι ένας πραγματικός  στρατηγικός εταίρος της ΕΕ».


Αυτό δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Αναφερόμενος στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είπε: 

«Η τρομοκρατία είναι μια κοινή πρόκληση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την τρομερή καταστροφή. Θα θέλαμε η επέμβαση στη Συρία να γίνει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αυτή είναι η απαίτησή μας», δήλωσε ο Γιουγκέρ.


Πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες στην Ευρώπη έχουν μειωθεί και σημείωσε ότι αυτή είναι η αξία της Τουρκίας. Κατά την άποψή του, η Τουρκία έχει δείξει αλληλεγγύη σε αυτό.


(Στοιχεία από epicenter.bg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr