«Κίνα, Τουρκία και Περσία αποτελούν έναν «νέο άξονα»




Ο Μπάνον που έχει ως πολυαγαπημένο βιβλίο του, την «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη, διατείνεται ότι έρχεται η κρίση των πολιτισμών

Μάρτιος 7, 2018. 20:10

Η Κίνα, το Ιράν και η Τουρκία αποτελούν ένα νέο άξονα για την αντιμετώπιση της «χριστιανικής Δύσης».

«Σήμερα παρακολουθούμε πως η Κίνα, η Περσία και η Τουρκία, τρεις παλιοί πολιτισμοί , ενώνονται μαζί για να σχηματίσουν έναν νέο άξονα. Στόχος τους είναι να αντιμετωπίσουν την χριστιανική Δύση, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του ισλαμικού κόσμου που συνδέεται με τις δυτικές χώρες. 



Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη που παρατηρήθηκε στη δεκαετία του 1930. 

Σύντομα θα δούμε πως η συνοχή μεταξύ τους γίνεται ολοένα και ισχυρότερη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «GQ», ο πρώην επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου και εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου «Breitbart News», Στήβ Μπάνον.


Υπενθύμισε την περίοδο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την τριάδα, την οποία αποκαλεί «Νέο Άξονα».


Σύμφωνα με τον Μπάνον, αν κάποιος επιλέξει μεταξύ της θεωρίας του Φουκουγιάμα που υποστηρίζει ότι  η φιλελεύθερη δημοκρατία και ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς θα εξαπλωθούν και στη «Σύγκρουση των πολιτισμών» του Σάμουελ Χάντιγκτον, σύμφωνα με τον οποίο οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτισμών είναι αναπόφευκτες, τότε η κατάσταση είναι σαφής και η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μια σύγκρουσης πολιτισμών.


Επιπλέον, ο Μπάνον δεν λαμβάνει υπόψη τη Ρωσία ως τέτοια, εξισώνοντας τη ρωσική οικονομία με το μέγεθος της πολιτείας της Νέας Υόρκης (στην πραγματικότητα το ΑΕΠ της είναι λίγο ελαφρώς υψηλότερο από αυτόν της Πολιτείας του Τέξας).


 «Τελικά, πρέπει να παρακολουθούμε στενά την Κίνα, το Περσία και την Τουρκία. Η Τουρκία πρέπει να είναι σύμμαχός μας», ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.


(Στοιχεία από gq.com, tass.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr