Το πρώτο βίντεο του τουρκικού στρατού στην Αφρίν



Μάρτιος 18, 2018. 20:43


Ο τουρκικός στρατός μετά τον πλήρη έλεγχο του κέντρου του Αφρίν, δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο από την είσοδο του  στη συριακή πόλη.



Ο Τούρκος που κρατούσε τη σημαία στο βίντεο φώναζε: Αυτό  είναι δώρο σε όσους μαρτύρησαν στις 18 Μαρτίου».


Η 103η επέτειος της 18ης Μαρτίου 1915 χαρακτηρίζεται ως εθνική ημέρα στην Τουρκία, γνωστή ως «Νίκη του Τσανάκαλε και Ημέρα των Μαρτύρων».


Αυτή η οδυνηρή ημέρα μνήμης σηματοδοτεί  την κατακλυσμιαία, πολύμηνη βία της εκστρατείας του Τσανάκαλε ( της Καλλίπολης), όταν οι οθωμανικές δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες υπερασπιζόμενες τις ακτές των Δαρδανελίων  από τους εισβολείς συμμάχους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Η Τουρκία στις 20 Ιανουαρίου ξεκίνησε την εισβολή στη Συρία  αποκαλώντας την στρατιωτική εισβολή ως «Κλάδος Ελαίας» προκειμένου να εκδιώξει του Κούρδους  από την πόλη του Αφρίν.

https://yenisafak.vod.ma.doracdn.com/resim/upload/video/2018/03/18/715c0652fe2e4ae2b2b87eeccb292e03.mp4


Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, η εισβολή «στοχεύει στη δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας στα σύνορα της Τουρκίας και στην περιοχή καθώς και στην προστασία των Σύριων από την τρομοκρατική σκληρότητα και την καταπίεση».



(Στοιχεία από την yenisafak.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr