Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Το πρώτο βίντεο του τουρκικού στρατού στην ΑφρίνΜάρτιος 18, 2018. 20:43


Ο τουρκικός στρατός μετά τον πλήρη έλεγχο του κέντρου του Αφρίν, δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο από την είσοδο του  στη συριακή πόλη.Ο Τούρκος που κρατούσε τη σημαία στο βίντεο φώναζε: Αυτό  είναι δώρο σε όσους μαρτύρησαν στις 18 Μαρτίου».


Η 103η επέτειος της 18ης Μαρτίου 1915 χαρακτηρίζεται ως εθνική ημέρα στην Τουρκία, γνωστή ως «Νίκη του Τσανάκαλε και Ημέρα των Μαρτύρων».


Αυτή η οδυνηρή ημέρα μνήμης σηματοδοτεί  την κατακλυσμιαία, πολύμηνη βία της εκστρατείας του Τσανάκαλε ( της Καλλίπολης), όταν οι οθωμανικές δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες υπερασπιζόμενες τις ακτές των Δαρδανελίων  από τους εισβολείς συμμάχους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Η Τουρκία στις 20 Ιανουαρίου ξεκίνησε την εισβολή στη Συρία  αποκαλώντας την στρατιωτική εισβολή ως «Κλάδος Ελαίας» προκειμένου να εκδιώξει του Κούρδους  από την πόλη του Αφρίν.

https://yenisafak.vod.ma.doracdn.com/resim/upload/video/2018/03/18/715c0652fe2e4ae2b2b87eeccb292e03.mp4


Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, η εισβολή «στοχεύει στη δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας στα σύνορα της Τουρκίας και στην περιοχή καθώς και στην προστασία των Σύριων από την τρομοκρατική σκληρότητα και την καταπίεση».(Στοιχεία από την yenisafak.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr