Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Σκόπια- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία υποστηρίζει τις προσπάθειες του Ζάεφ για συμφωνία με Ελλάδαhttp://alfa.mk/Upload//Video/Dragan_06_03_201836172136.mp4

Μάρτιος 6, 2018. 20:35

Η πλειοψηφία των πολιτών του κράτους των Σκοπίων, υποστηρίζει τις προσπάθειες του Ζόραν Ζάεφ και της κυβέρνησης σχετικά με τη διευθέτηση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα, αναφέρει η τηλεόραση ‘Άλφα’ των Σκοπίων.Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει- συνεχίζει το δημοσίευμα- το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή και Βαλκανικών Μελετών (IFIMES) που εδρεύει στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία).


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του IFIMES, το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.

Μόνο το 11% αντιτίθεται, ενώ το 26% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.


Όσον αφορά το ερώτημα εάν  θεωρούν την Ελλάδα ως φιλικό κράτος, το 41% απάντησε καταφατικά, το 33% απάντησε όχι, ενώ το 26% δεν είχε άποψη.


Από την έρευνα του IFIMES, το 50% των πολιτών υποστηρίζει την υιοθέτηση του νόμου για την προώθηση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας, ενώ το είκοσι τοις εκατό δεν την υποστηρίζει και το 13% δεν έχει άποψη.


Η συντριπτική πλειοψηφία, ή το 83% υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 71% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.


Σημειώνεται ότι η σλαβική τηλεόραση ‘Άλφα’ κάνει σφοδρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ και όπως αναφέρει: «Το IFIMES έχει από καιρό στενές σχέσεις με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) και μάλιστα δύο φορές βράβευσε παλαιότερα τον Ζόραν Ζάεφ ως καλύτερο δήμαρχο στην Ευρώπη".


(Στοιχεία από alfa.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr