Σκόπια: Μαθητές από πέντε πόλεις διαδήλωσαν στο Στιπ για το όνομα και την αλβανική γλώσσα



«Μαθητές από πέντε πόλεις διαμαρτύρονται για την αλλαγή του ονόματος και της διγλωσσίας στο Στιπ»

Μάρτιος 30, 2018. 20:48

Στιπ.
 
Μαθητές του πανεπιστημίου «Γκότσε Ντέλτσεφ-Στιπ» διοργάνωσαν διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης Στίπ, «Σλόμποντα» και σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές από πέντε πόλεις της χώρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους σπουδαστές η διαμαρτυρία δεν  υποστηρίζεται από κανένα κόμμα ή ένωση αλλά διοργανώθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές που αντιδρούν στην καθιέρωση της διγλωσσίας στη χώρα και στην αλλαγή του ονόματος του κράτους.


«Ο σπουδαστής Σάσο Κιρόσκι, ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση δήλωσε ότι ως μαθητής ήθελε να ανακαλύψει την ιστορία της ‘Μακεδονίας’ και την ταυτότητα μας: Είμαι φοιτητής αρχαιολογίας και γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία της ‘Μακεδονίας’. Μαζί μας υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται  το όνομα και την πατρίδα μας. Είναι μια εκδήλωση για τη διατήρηση της ταυτότητας της ‘Μακεδονίας’ και δεν υποστηριζόμαστε από κανένα κόμμα ή φορέα. Ο λαός ξεσηκώνεται μόνος για να υπερασπισθεί τη 'Μακεδ‘νία'», είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr