Κοσσυφοπέδιο: Δημιουργείται η ‘Σερβική Ένωση’


«Η Σερβική Λίστα φεύγει από την κυβέρνηση: αύριο στο βορά θα ανακοινωθεί η Ένωση»

Μάρτιος 27, 2018. 18:59

Η  «Σερβική Λίστα» από το Βελιγράδι, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς και τον Μάρκο Τζούριτς, επεσήμανε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.


Μάλιστα, ο  πρόεδρος της ‘σερβικής λίστας’ και δήμαρχος της Βόρειας Κοσόβσκα Μιτρόβιτσας, Γκόραν Ράντιτς,  δήλωσε ότι αύριο θα γίνει συνάντηση των επικεφαλής των Δήμων με σερβική πλειοψηφία για να σχηματίσουν την ‘Ένωση των Σέρβων’.


Η απόφαση ήρθε μετά τα χθεσινά επεισόδια με τη σύλληψη και απέλαση του Σέρβου αξιωματούχου, Μάρκο Τζούριτς από τις αλβανικές αρχές της Πρίστινα.


«Θα ήθελα να πω ότι η Σερβική Λίστα θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Δεν μπορούμε να είμαστε εναντίον του σερβικού έθνους, θα ενωθούμε και θα ανασυνταχθούμε», είπε.


Πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία αστυνομία ή Eulex να μας εκφοβίζει. Αύριο στη βόρεια  Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση των 10 δήμων που έχουν σερβική πλειοψηφία. Στις 20 Απριλίου, κατά την 5η επέτειο της συμφωνίας των Βρυξελλών, όταν θα συνέλθει ο Σύνδεσμος θα δημιουργήσουμε την Ένωση», ανέφερε ο Ράντιτς.

Όπως τόνισε για την απόφαση αυτή ενημέρωσε τον πρόεδρο Βούτσιτς και έλαβε την υποστήριξή του».

Αυτό δημιουργεί νέο δεδομένο, αφού δημιουργεί 'ζήτημα κυριαρχίας' των Αλβανών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

(Στοιχεία από gazetametro.net, insajderi.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr