Σκόπια: Το ζήτημα του ονόματος έγινε κύριο θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ




Μάρτιος 9, 2018. 20:23

Το ζήτημα της ονομασίας του κράτους, παραμένει το κύριο θέμα συζήτησης στο κοινό.
Οι ηθοποιοί, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, παρακολουθούν λεπτομερώς τις τελευταίες εξελίξεις στα  Σκόπια και την Ελλάδα. Γενική πεποίθηση είναι ότι επίκειται  αλλαγή ταυτότητας.


Εκτός από το σύνταγμα, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης διασφαλίζεται  από τις συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ισχυρίζεται ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας.


Το νεοσυσταθέν κόμμα «Γκλάς ζα Μακεντόνια»/ Глас за Македонија—«Φωνή για τη Μακεδονία»,  ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το κυβερνών κόμμα μπορεί μόνο να οδηγήσει τις συνομιλίες για τη διαμάχη, αλλά όχι να διαπραγματευθεί μια αλλαγή στο συνταγματικό όνομα.


Ο ηθοποιός Σάσο Τασέφσκι, περιμένει από τους πολιτικούς να αγωνισθούν για ένα όνομα για το οποίο δεν θα πρέπει να ντρέπεται, αλλά πιστεύει ότι στην υιοθέτηση της τελικής λύσης θα πρέπει να συναινέσουν όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Για το κοινό, οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ολόκληρο το σενάριο προετοιμάσθηκε στη συνάντηση Ζόραν Ζάεφ- Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.


( Στοιχεία από sitel.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr