Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Ρουμανία: Χιλιάδες Ούγγροι ζήτησαν αυτονομία(η φωτό είναι του 2015-  από παλαιότερη παρόμοια εκδήλωση)

Μάρτιος 13, 2018. 23:01


Περίπου τρεις χιλιάδες  Ούγγροι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας αυτονομία στη Ρουμανία.

 Οι Ούγγροι στη Ρουμανία ζούνε σε μια περιοχή κοινώς γνωστή ως Τρανσυλβανία, κεντρικό τμήμα της Ρουμανίας, που στο παρελθόν ανήκε στην Ουγγαρία.Η Τρανσυλβανία έγινε μέρος της Ρουμανίας μετά την ειρηνευτική συμφωνία στο τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.   

Στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, την επανέκτησε η Ουγγαρία, αλλά μετά το τέλος του Πολέμου εκχωρήθηκε στη Ρουμανία.


Οι Ούγγροι στη Ρουμανία, διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας αυτονομία στην Σζέκελι Λαντ μια επαρχία της Τρανσυλβανίας. Στην περιοχή αυτή  υπάρχουν περίπου 600 χιλιάδες Ούγγροι που αποτελούν το 75 τοις εκατό του πληθυσμού στην περιοχή.


Σε ολόκληρη τη Ρουμανία υπάρχουν  περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα που ανήκουν στο ουγγρικό έθνος στον συνολικό πληθυσμό των 19 εκατομμυρίων.


Οι Ρουμάνοι κατηγορούν τους Ούγγρους για τις διαμαρτυρίες  τους χαρακτηρίζοντας τους διοργανωτές ως προσκείμενους στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.


(Στοιχεία από evz.ro)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr