Η Τουρκία θα αγοράσει από την Ουκρανία σύστημα προστασίας για τα άρματα μάχης



Μάρτιος 15, 2018. 21:15


Η Τουρκία επέλεξε Ουκρανούς προμηθευτές για αγορά συστημάτων ενεργητικής προστασίας σε άρματα μάχης για την καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών.


«Με τις αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των εταίρων της, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη Γερμανία, η Άγκυρα σχεδιάζει να αγοράσει νέο αμυντικό εξοπλισμό από μια ουκρανική εταιρεία.


Τον Φεβρουάριο του 2018, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε ότι « η επιστημονική και βιομηχανική επιχείρηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας «Microtek» εξακολουθεί να ασχολείται  με τη δοκιμή του ενεργού συστήματος προστασίας «Zaslon-L».


Στη συνέχεια, η τουρκική εταιρεία Aselsan θα αρχίσει να εργάζεται για την ενσωμάτωση αυτού του συστήματος στα τουρκικά άρματα μάχης.


Δεν είναι ακόμη σαφής ο χρόνος που θα χρειασθεί ως ότου τα πρώτα άρματα μάχης με το ενεργό αμυντικό σύστημα θα βρεθούν στη ζώνη του πολέμου», αναφέρει η ιστοσελίδα «thedrive.com».


Η αγορά του συστήματος ‘Akkor Pulat’ [Active Protection Systems (APS)] κρίθηκε απαραίτητη μετά από τις πολλές απώλειες στις μάχες κατά των Σύριων και Ιρακινών Κούρδων,  και έπειτα μάλιστα από τις καταστροφές αρμάτων μάχης στο μέτωπο του Αφρίν.


Η ουκρανική εταιρεία θα αρχίσει δοκιμές σε άρματα M-60T  και Leopard-2A4 στην Τουρκία, για να μπουν αμέσως σε επιχειρησιακή ετοιμότητα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών.


Η Τουρκία αποφάσισε εσπευσμένα να υιοθετήσει το σύστημα της Ουκρανίας ως ένα μέτρο για την προστασία των τεθωρακισμένων οχημάτων της που έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες από επιθέσεις αντιαρματικών πυραύλων στη Συρία.


Η κύρια απειλή που αντιμετώπισαν στη Συρία ήταν η δεύτερη γενιά αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων (ATGM), όπως οι TOW, Konkurs και Kornet που εκτοξεύονταν από αρκετές  εκατοντάδες μέτρων έως  και λίγων χιλιομέτρων μακριά.


Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν οι Κούρδοι  δείχνουν άρματα μάχης να εξουδετερώνονται  από μεσαίες αποστάσεις με κατευθυνόμενα αντιαρματικά.



(Στοιχεία από mk-turkey.ru, thedrive.com, defense-update.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr