«Τουρκία και Ρωσία υπέγραψαν μυστική συμφωνία για τη Συρία»


"Τουρκία και Ρωσία σχημάτισαν μυστική συμφωνία στη Συρία"


Μάρτιος 30, 2018. 23:14

«Ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει τεράστια εδαφικά κέρδη στη βόρεια Συρία, ένα γεγονος που προωθεί την εικασία ότι η Άγκυρα και η Μόσχα συνεργάζονται κρυφά για να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στον πόλεμο».



Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι  από το κέντρο της πόλης του Τελ Ριφάατ στη βόρεια Συρία, αποχώρησαν περίπου 100 Ρώσοι αστυνομικοί, επιτρέποντας στους στρατιώτες και στα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού να εισέλθουν σε αυτήν.


Αν και η Άγκυρα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, πηγές του ‘Arab News’ ανέφεραν ότι πτώση του Τελ Ριφάατ επίκειται και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.


Αυτές οι τελευταίες εξελίξεις έχουν αναγκάσει τους στρατιωτικούς αναλυτές να υποδηλώνουν ότι η Μόσχα αποσύρεται σκόπιμα από τον έλεγχο της περιοχής, προδίδοντας τους Κούρδους μαχητές που την προστάτευαν, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την προσέγγιση της Τουρκία στις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται κρυφά σε ένα διπλό παιχνίδι, αλλάζοντας έδαφος και ξεπουλώντας ομάδες ανταρτών που προηγούμενα είχαν υποστηρίξει, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις στρατηγικές τους βάσεις στη χώρα.


(Στοιχεία από mk-turkey.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr