Ο Ερντογάν αποκαλεί τον πρωθυπουργό του Κοσόβου ‘Μαριονέτα της Δύσης’



Μάρτιος 31, 2018. 21:15

Στις σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, ότι θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της κατάστασης με τους Τούρκους που απελάθηκαν, χθες, κατηγορούμενοι ως Γκιουλενιστές, (μέλη της οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν- πολιτικός αντίπαλος του  Ερντογάν).



Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέκρινε τον Χαραντινάι που απέλυσε τον υπουργό Εσωτερικών Φλαμούρ Σεφάι και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Χαραντινάι ως «μαριονέτα» της Δύσης και κάλεσε τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να διαμαρτυρηθούν εναντίον του.


«Η καριέρα του πρωθυπουργού θα τελειώσει», είπε ο Ερντογάν.
«Πως μπορείτε να ταΐσετε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κάνει πραξικόπημα στην Τουρκία, μια χώρα που βλέπει το Κοσσυφοπέδιο ως αδελφό. Να έχετε υπόψη σας αυτό. Οι αδελφοί μου στο Κοσσυφοπέδιο δεν δίνουν αξιοπιστία σε έναν πρωθυπουργό όπως εσείς. Οι αδελφοί μου, οι Κοσοβάροι που τους γνωρίζω καλά, θα πρέπει να τους λάβετε υπόψη σας για αυτό (που κάνατε)», είπε ο Ερντογάν.


 (Στοιχεία από faxweb.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr